Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Υπέροχα και αφράτα τσουρέκια!

 Υλικά
40 γρ φρέσκια μαγιά
190 γρ γάλα + 40 γρ ζεστό γάλα (35°C-37 °C) για να διαλυθεί η μαγιά
680 γρ αλεύρι ψωμιού
200 γρ ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
0.5 γρ σκόνη μαστίχας
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου + 1 αυγό για  το άλειμμα
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους


Οδηγίες
Διαλύουμε τη μαγιά στα 40 γρ του ζεστού γάλακτος και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Στο μίξερ βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μαχλέπι και μαστίχα και ανακατεύουμε με το γάντζο της ζύμης σε αργή ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αυγά, τη μαγιά και το γάλα και ζυμώνουμε για να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε το κομμάτι του βουτύρου κομμάτι-κομμάτι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε αργή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε
μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη φαίνεται να κολλάει λίγο μην προσθέσετε περισσότερο αλεύρι.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος.
Αυτό θα διαρκέσει περίπου 3-4 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου.

 Όταν η ζύμη είναι έτοιμη ζυμώστε προσεκτικά για λίγο για να αφαιρέσετε τον αέρα.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε έξι ίσα κομμάτια και ανοίγουμε  το καθένα σε λωρίδα πάχους περίπου 5 εκ.
Πάρτε τρία από αυτά, και ενώστε  στο ένα άκρο και αρχίστε να πλέκετε πλεξούδες . Θα κάνετε δύο.
Μεταφέρουμε κάθε τσουρέκι  σε ένα ταψί στρωμένο  με λαδόκολλα.
Αφήστε τα τσουρέκια  να φουσκώσουν και πάλι για 1-2 ώρες.
Τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20-30  λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


πηγή mybakingsaga.com


Printfriendly

Popular Posts