Βιενέζικα πετιτ-φουρ!

Για τα μπισκότα
    250 γραμμάρια πολύ μαλακό, ανάλατο βούτυρο
    50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
    225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    25 γραμμάρια κορν φλαουρ

Για την γέμιση
    100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
    200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
    1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα  βανίλια
    1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο

 Οδηγίες
Για τα μπισκότα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς αντιστάσεις. Τοποθετείστε λαδόκολλα στο ταψί και σχεδιάστε  15-16 κύκλους με ένα μολύβι χρησιμοποιώντας ένα  στρογγυλό cookie cutter ή ένα σφηνάκι  .
Γυρίστε την λαδόκολλα πάνω έτσι τα σημάδια από το μολύβι να είναι στο κάτω μέρος.
Ετοιμάστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζοντας στην άκρη  ένα μεσαίο άκρο αστέρι.
Χτυπήστε  το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη  μέχρι νa γίνει το μείγμα αφράτο.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το κορν φλαουρ μαζί πάνω από το μείγμα βουτύρου. Ανακατέψτε καλά.Τοποθετείστε την ζύμη στην σακούλα και βάλτε πάνω στο σχεδιασμένο χαρτί.

 
Παγώστε  τα άψητα μπισκότα για 30 λεπτά πριν τα ψήσετε. Αυτό θα βοηθήσει τα μπισκότα να κρατήσουν  μορφή τους.
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη  ζύμη.
Μετά από 30 λεπτά στο ψυγείο, ψήστε τα μπισκότα για 10-15 λεπτά. Τα μπισκότα πρέπει να είναι ελαφριά χρυσά καφετιά γύρω από τις άκρες.

Για την γέμιση:
Ετοιμάστε μια σακούλα  με ένα μεγάλο άκρο αστέρι.
Ανακατέψτε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και to εκχύλισμα βανίλιαςΜε ένα  κουτάλι βάλτε 1 έως 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα πάνω στην μια πλευρά του μπισκότου.
Βάλτε από πάνω και την βουτυρόκρεμα.
Κλείστε από πάνω με ακόμα ένα μπισκότο και αν θέλετε πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη.



Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !