Δίχρωμα σιροπιαστά κρουασανάκια!

 Υλικά
Για την ζύμη
500 γρ μαλακό αλεύρι,
125 ml ζεστό γάλα
125 ml λάδι
15   γρ μαγιά
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

Σιρόπι:
250 g ζάχαρη
1 βανίλια
250 ml νερού
χυμού λεμονιού

Οδηγίες
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας την  ζάχαρης και το νερό  για 5 λεπτά. Τέλος  προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει .



Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και περιμένετε να φουσκώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι , ρίχνουμε και το μειγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε το μειγμα σε 2 μπολ ρίχνουμε στο ένα μπολ το κακαο και 250 γρ αλεύρι. Ζυμώνουμε.
Στο δεύτερο μπολ το υπόλοιπο 250 γρ αλεύρι και ζυμωνουμε.
Έχουμε 2 μπάλες μια άσπρη και μια σοκολατένια.

Κάθε κομμάτι ζύμης το  χωρίζουμε στα 2 . Έτσι έχουμε 2 άσπρα και 2 σοκολατένια κομματια ζύμης.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο. Τοποθετούμε ένα φύλλο άσπρης άζυμης από κάτω και ένα κομμάτι σοκολατένια ζύμη στο πάνω ή και το αντίστροφο.
Κόβουμε σε 12 κομματια και τυλίγουμε σε κρουασαν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Στο καυτό ταψί ρίχνουμε το κριό σιρόπι και αφήνουμε τα κρουασανάκια να σιροπιαστούν .


πηγή kuhinjica-mignone.



Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !