Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Cup cakes τιραμισού!


Υλικά:
250 γρ μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
1 φλιτζ.  γάλα
1 φλτζ. αλεύρι γ.ο.χ
1 φλιτζ αλεύρι φαρίνα
½ κ.γ αλάτι
1 κ.γ baking powder
2 βανίλιες

                                               Για το σιρόπι                                               
2 ½ φλιτζ. Τσαγιού καφέ εσπρέσο
6 κ.γ κονιάκ
2 φλιτζ. Τσαγιού ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο :
250 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί μασκαρπονε
100 γρ ζάχαρη άχνη
Κακάο για την διακόσμηση


Εκτέλεση:
Χτυπώ τη μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη να αφρατεψουν.
Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά. Ανακατεύω.
Ρίχνω το γάλα .το αλεύρι βανίλιες και το baking
Γεμίζω της θήκες cupcakes με την ζύμη έως τα ¾.  Ψήνω στους 170’ για 24 ‘.
Όσο ψήνονται τα cupcakes ετοιμάζω το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον καφέ τη ζάχαρη το κονιάκ και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει ελαφρύ σιρόπι.
Βγάζουμε τα cupcake από τον φούρνο,  και όπως είναι ζεστά κάνουμε τρύπες με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το σιρόπι.

Επικάλυψη:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ .Χτυπάμε  την κρέμα γάλακτος 
και την ζάχαρη σε σαντιγί .Κατόπιν και την κρέμα τυριού.
Γαρνίρω τα cupcakes με κορνέ και διακοσμώ με κανέλα.

Απίθανα στην γεύση και πεντανοστιμα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου