Υλικά:
250 γρ μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
1 φλτζ. αλεύρι γ.ο.χ
1 φλιτζ αλεύρι φαρίνα
½ κ.γ αλάτι
1 κ.γ baking
powder
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
2 ½ φλιτζ. Τσαγιού καφέ εσπρέσο
6 κ.γ κονιάκ
2 φλιτζ. Τσαγιού ζάχαρη άχνη
Για το γλάσο :
250 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί μασκαρπονε
100 γρ ζάχαρη άχνη
Κακάο για την διακόσμηση
Χτυπώ τη μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη να αφρατεψουν.
Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά. Ανακατεύω.
Ρίχνω το γάλα .το αλεύρι βανίλιες και το baking
Γεμίζω της θήκες cupcakes
με
την ζύμη έως τα ¾. Ψήνω στους 170’ για 24 ‘.
Όσο ψήνονται τα cupcakes
ετοιμάζω
το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον καφέ τη ζάχαρη το κονιάκ και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει ελαφρύ σιρόπι.
Βγάζουμε τα cupcake
από
τον φούρνο, και όπως είναι ζεστά κάνουμε τρύπες με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το σιρόπι.
Επικάλυψη:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ .Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος
και την ζάχαρη σε σαντιγί .Κατόπιν και την κρέμα τυριού.
Γαρνίρω τα cupcakes
με
κορνέ και διακοσμώ με κανέλα.
Απίθανα στην γεύση και πεντανοστιμα.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Σχόλια