Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Μπεζέδες απλοί και γεμιστοί!


 Υλικά:
4 ασπράδια
¼ κ.γ κρεμόριο η 2 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 φλιτζ. Ζάχαρη
1 βανίλια  
 Τρούφα χρωματιστή

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα να αφρατεψουν
μαζί με το κρεμόριο η το χυμό λεμονιού..
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε την ζάχαρη λίγο-λίγο.
Χτυπήστε έως ότου η μαρέγκα στέκεται.
Χωρίστε τα μείγμα στα 2 η 3 ανάλογα πόσα χρώματα
θέλετε να κάνετε.
Στο ένα προσθέστε κόκκινο χρώμα και χτυπήστε
λίγο ώστε το χρώμα να πάει παντού.
Στο άλλο κίτρινο + μπλε =πρασινο  
Βάλτε σε κορνε και κάντε τα σχήματα
Για τελείωμα ρίξτε από πάνω την τρούφα 
 στους  80’ αέρα για 2 ώρες .         

     
          ΜΠΕΖΕΔΕΣ Η ΜΑΡΕΓΓΕΣ ΠΤΙ-ΦΟΥΡ      

Γέμιση
Αφράτη  Σαντιγύ (κρεμά γάλακτος +ζάχαρη)
η   ganache
η γλάσο( συνταγή παρακατω)
Παίρνετε ένα μπεζεδακι   βάζετε την γέμιση κλείνετε με ένα
ακόμα μπεζεδακι και τα  σερβίρετε σε θήκες cupcakes. 
Γλασο Φονταν:
2/3 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
Λίγη βανίλια
4-5 κούπες ζάχαρη άχνη
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα πηκτό μείγμα

                                              Εδώ η γέμιση με ganashe



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου