Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΞΥΛΑΚΙ





ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΞΥΛΑΚΙ
 ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΒΑΦΤΙΣΗ ΓΙΟΡΤΗ

Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη
1  φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
2 βανίλιες
½  κουταλάκι baking powder
3 φλιτζάνια αλεύρι
2-3 κουταλιές γάλα


Εκτέλεση
Το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη να αφρατ;έψουν.
Προσθέτουμε το αυγό  την βανίλια και το γάλα..
Ανακατέψτε το αλεύρι με το baking και ρίξτε τα και αυτά σιγά-σιγά.
Μην βάλετε την ζύμη στο ψυγείο. Ανοίξτε την πάνω σε λαδόκολλα
και κόψτε μπισκότα με διάφορα κουπ-πατ όπως γατάκια ,σκυλάκια,
 καρδιές και ότι άλλο θέλετε. Σε αυτό εδώ το στάδιο αν θέλετε καρφώνετε
 ένα ξυλάκι στο  κέντρο του μπισκότου προσεκτικά να περάσει ανάμεσα
στην ζύμη για να μην σας χαλάσει το σχέδιο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200’ αέρα. Ψήστε 12’ 
.Δεν πρέπει να ροδίσουν πολύ.
Όταν τα βγάλετε ζεστά από τον φούρνο θα είναι μαλακά
αλλά καθώς κρυώνουν σκληραίνουν.
Μην νομίζετε λοιπόν πως είναι άψητα επειδή είναι μαλακά.

Για σοκολατένια μπισκότα προσθέστε στην ζύμη 100 γρ λιωμένη κουβερτούρα

Συνταγή για το γλάσο βανίλιας θα βρείτε εδώ:http://glykestreles.blogspot.com/2013/01/royal-icing-kai.html






Η συνταγη είναι από το realfood