Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΟΚΡΕΜΑΣ




ΜΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΚΡΕΜΑΣ
                      ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
Μερίδες 12

Υλικά
500γρ φυτική Σαντιγύ ( κρετορε)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
250 γρ κουβερτούρα
1 1 ½ πακέτο πτι-μπερ
½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο η εβαπορέ
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
Επικάλυψη
Σαντιγύ με ξηρούς καρπούς η τρίμμα κουβερτούρας
Κουβερτούρα λιωμένη με νιφάδες λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε την Σαντιγύ να αφρατέψει, ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε ακόμα λίγο.
 Σε μπολ βάζουμε το γάλα με το κονιάκ και βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα..
Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα και βάζουμε την μίση κρέμα.
Συνεχίζουμε με μια ακόμα στρώση με μπισκότα. Λιώνουμε την κουβερτούρα και αφού κρυώσει λίγο την προσθέτουμε στην υπόλοιπη μίση κρέμα και ανακατεύουμε. .Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Αν θέλουμε σε  αυτό το στάδιο χτυπάμε extra Σαντιγύ και καλύπτουμε την επιφάνεια. του γλυκού.
Αλλιώς στρώνουμε ακόμα μια σειρά μπισκότα ,και περιχύνουμε με λιωμένη
κουβερτούρα στην οποία έχουμε πρόσθεση και 2-3 καναλάκια λάδι για να γυαλίσει..


Η ΦΩΤΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

2 σχόλια :

  1. Οφείλω να κάνω μια επισήμανση στην εκτέλεση της συνταγής...
    Η κουβερτούρα όταν λιώσει σκέτη, μετά παγώνει πάνω στο γλυκό και γίνεται σκληρή!!
    Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοπεί το γλυκό σε κομμάτια!!!
    Κατά τα άλλα το γλυκό είναι τέλειο!!! και νοστιμότατο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλή ανάσταση να έχετε!
      Αν θέλετε την επικάλυψη του γλυκού με πιο μαλακή επιστρωση κάνετε μια ganache με ισα μέρη σοκολάτας και κρέμας γάλακτος!
      Σας ευχαριστούμε θερμά για το σχόλιο και καλή συνέχεια !

      Διαγραφή