Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΜΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ -ΟΛΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!!!


Εκτυπώστε το πρότυπο εδώ και κόψτε

Συνταγή και φώτο από εδώ marthastewart.com

     
ΤΟΥΡΤΑ ΑΡΚΟΥΔΟΣ 

Για 2 σοκολατένια κείκ 
χρειαζόμαστε

λάδι μαγειρέματος
3 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι, συν περισσότερo για ταψιά
1 1/2 φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
4 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλυτζάνια γάλα
1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
 6 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Σημείωση
 Το Κέικ μπορεί να είναι τυλιχθεί σε πλαστικό περιτύλιγμα και να το διατηρείσετε 
σε θερμοκρασία δωματίου 1 ημέρα ή στο ψυγείο 2 ημέρες.
 
οδηγίες

     Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε 2 ταψιά με λάδι. Τοποθετείστε ένα φύλλο λαδόκολλας αλείψτε με λάδι ξανά και αλεύρωσtε ελαφρά.
     Κοσκινίστε μαζί την σκόνη κακάο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, το νερό, το λαδί και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο. Χωρίστε σε 2 ταψιά το μείγμα  Ψήστε, εως ότου βάλετε μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή, περίπου 35 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, στη συνέχεια, ανασηκώστε κέικ από τα ταψιά μαζί με την λαδόκολλα. Τώρα αφαιρέστε την λαδόκολλα.



Σοκολατένια  Βουτυρόκρεμα

Υλικά

1 ½ πακέτο τυρί  κρέμα μαλακωμένο
375 γρ βούτυρο μαλακωμένο
4 1/2 φλιτζάνια  Ζάχαρη  άχνη
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

οδηγίες

     Χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει λείο. Κοσκινίστε μαζί τη ζάχαρη άχνη την σκόνη κακάο και το αλάτι. Βαθμιαία κτυπήστε το μείγμα ζάχαρης μέσα στο μίγμα κρέμας τυριού, μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σιγά-σιγά ρίχνουμε και την λιωμένη σοκολάτα, Προσθέστε την κρέμα, και κτυπήστε Χρησιμοποιήστε αμέσως. Ή βάζετε στο ψυγείο, καλύπτοντας την  μέχρι 3 ημέρες .Φέρτε  σε θερμοκρασία δωματίου, και χτυπήστε με ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει πριν από τη χρήση.




Κολλήστε όλα τα κομμάτια μεταξύ τους με το γλάσο και
στρογγυλέψτε τις άκρες όπως τα αυτιά ,τους ώμους και τα χέρια.
 

Καλύψτε όλο το κεικ με την βουτυρόκρεμα  και με το ίδιο μειγμα βαζοντάς 
το κορνέ σχεδιάστε.



Διακοσμείστε με καραμελίτσες τα μάτια και την μύτη.
Συνταγή από εδώ www.marthastewart.com