Καριόκες βρώμης!


Και νηστίσιμα, και χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις απλά ΤΕΛΕΙΕΣ!!!

Υλικά
200 γρ.πίτουρο βρώμης

200 γραμμάρια καρύδια

3 κουταλιές σούπας κακάο

100 γραμμάρια σιρόπι Αγαύης

½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καρύδας η λάδι καρύδας

1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκό και πιο λίγο γαρύφαλλο

Για την επικάλυψη!!

4 σοκολάτες στεβια 60 γραμμαρίων η κάθε μία, γάλακτος ή μαύρη!!

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καρύδας η λάδι.




Οδηγίες

Σε μία λεκάνη ρίχνετε το πίτουρο βρώμης, στο multi διαλύεται τα καρύδια, τα προσθέτετε μέσα στο πίτουρο βρώμης, ρίχνετε το σιρόπι Αγαύης το κακάο το νερό την κανέλα το γαρύφαλλο και το βούτυρο καρύδας,
Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει το μείγμα υγρό για να μπορείτε να πλάθεται. 


Δοκιμάστε από το μείγμα και αν το θέλετε και ακόμα πιο  γλυκό προσθέστε λίγο σιρόπι Αγαύης ακόμα, όμως μην το παρακάνετε θα πέσει και η σοκολάτα απ έξω. 

Φτιάξτε μακρόστενα μπαστούνια 

Δώστε σχήμα με τα χέρια σας .Βάλτε μέσα σε λαδόκολλα .Φτιάξτε μία καραμέλα μακρόστενη και αφήστε στην κατάψυξη ένα ολόκληρο βράδυ μέχρι να παγώσουν.

Την επόμενη μέρα σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο καρύδας με τις σοκολάτες,
κόβετε τις καριοκες σε φετουλες ενός δάχτυλου σε πάχος και τις βουτάτε μία-μία μέσα στην σοκολάτα στεβια!!


Τοποθετείται πάνω σε λαδόκολλα αφήνετε να σφίξει η σοκολάτα στο ψυγείο, είναι τόσο υπέροχες που ακόμα λειτουργούν και σαν ενεργειακές μπάρες.


Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !