Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι gingerbread!


Υπέροχες μικρογραφίες μπισκοτένιων σπιτιών !

Υλικά  
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
 3/4 φλιτζανιού μελάσα  
1/2 φλυτζάνι βούτυρο 
1 κουταλιά της σούπας κανέλα 
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ   
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 1/4 φλιτζάνια γάλα 
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
6 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη , μελάσα , το βούτυρο , τα μπαχαρικά και το αλάτι σε ένα μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα , μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη , περίπου 10 λεπτά . Ανακατεύετε και το γάλα και  αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά .


Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι . Με ένα ηλεκτρικό μίξερ , ξεκινώντας  σε  χαμηλή ταχύτητα χτυπήστε μέχρι να ακατευτούν καλά . Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέταρτα. Τυλίξτε σε  πλαστική μεμβράνη  , και το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Η ζύμη μπορεί να καταψυχθεί μέχρι 1 μήνα και να αποψυχθεί στο ψυγείο πριν τη χρήση .


Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε το κέικ με τζίντζερ , προθερμάνετε το φούρνο στους 180βαθμούς και ανοίγουμε κάθε δίσκο ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια . 


Χρησιμοποιώντας το πρότυπο εδώ τοποθετείστε πάνω από το  τη ζύμη 

και κόψτε τη ζύμη με ένα μαχαιράκι.
Κόψτε επίσης 2 κομμάτια ζύμης 16,5  cm  (επί) 19 cm  για την σκεπή
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν , περιστρέφοντας το φύλλο στα μισά του ψησίματος  . Αφήστε το να κρυώσει εντελώς .


ROYAL ICING

- 2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη , κοσκινισμένη
 - 1 μεγάλο ασπράδι αυγού

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να γινουν αφρώδη . Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε έως ότου γίνει το μείγμα λευκό και γυαλιστερό .


Για να διακοσμήσετε το σπιτάκι σας  ,
βάλτε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μικρή άκρη ή μια μεγάλη τσάντα ziplock . Εάν χρησιμοποιείτε μια τσάντα ziplock , βάλτε όλο το γλάσο σε μια γωνία και κόψτε τη γωνία διαγώνια δημιουργώντας μια πολύ μικρή τρύπα .

Ξεκινήστε τη διακόσμηση δημιουργώντας ένα σχημα U για τις δύο στέγες . Διακοσμείστε τις άκρες των παραθύρων και θυρών με γλάσο και προσθέστε ό, τι επιπλέον θα θέλατε .

Το γλάσο θα πρέπει να στεγνώσει πολύ γρήρορα και θα είναι αρκετά σκληρό  και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς πριν τη συναρμολόγηση του σπιτιού .



Καραμέλλα

Η καραμέλα ενεργεί ως η κόλλα που κρατά το σπίτι σας μαζί . Όταν είστε έτοιμοι να συγκεντρώσετε  το σπίτι , αρχίζουμε να κάνουμε την καραμέλα . Επειδή αυτό κρυώνει γρήγορα και σκληραίνει δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό πιο νωρίς .

- 1 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
-χυμός λεμονιού

Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά , ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει  και να πάρει  ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα περίπου 10 λεπτά . Αφαιρέστε από τη φωτιά και αρχίστε  να το χρησιμοποιείτε αμέσως .




 πηγή και φώτο από εδώ marthastewart.com


Συναρμολόγηση του Gingerbread House
 



Βουτήξτε κάθε γειτονική πλευρά των τειχών του σπιτιού στην καραμέλα και κρατήστε μαζί για μερικά δευτερόλεπτα . Η καραμέλα θα σκληρύνει και θα κρατήσει τα κομμάτια μαζί . Όταν κολλήσουν και  τα 4  τοιχώματα που συγκρατούνται μεταξύ τους  μπορείτε να συνδέσετε την οροφή , χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μικρό πινέλο και να επισυνάψετε τα κομμάτια της οροφής .



  Κολλήστε όλα τα κομμάτια της  καμινάδα μαζί και αλείψτε το κάτω μέρος με καραμέλα

 και τοποθετείστε  σε μια πλευρά της στέγης .

Τελευταίες πινελιές

Τώρα που το σπίτι σας έχει συναρμολογηθεί μπορείτε να βάλετε για τις τελευταίες πινελιές που μετατρέπει πραγματικά αυτό το σπίτι μελόψωμο σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων . Σε ένα ωραίο δίσκο σερβιρίσματος που θα χρησιμοποιείτε για να εμφανίσετε το σπίτι , κοσκινίστε ένα λεπτό στρώμα από ζάχαρη άχνη για να καλύψετε  έτσι ώστε να μοιάζει με ένα παρθένο στρώμα φρέσκου χιονιού . Τοποθετήστε το σπίτι στην κορυφή αυτού του στρώματος . Προσθέστε μερικά κουκουνάρια για τα δέντρα και ένα ζευγάρι  κανέλας για τους κορμούς ξύλου . Πασπαλίζουμε άλλο ένα λεπτό στρώμα ζάχαρη άχνη πάνω από όλα .



Για να κάνετε τον πάγο  προσεκτικά και ελαφρά πάρτε μια μικρή σταγόνα του γλάσου  κρατώντας την άκρη κοντά στην οροφή .

Το γλάσο θα κολλήσει και θα έτσι κρέμονται από την οροφή .
 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ globetrotterdiaries.com