Υπέροχες μικρογραφίες μπισκοτένιων σπιτιών !
Υλικά
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
3/4 φλιτζανιού μελάσα
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 1/4 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
6 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Ανακατέψτε την καστανή
ζάχαρη , μελάσα , το βούτυρο , τα μπαχαρικά και το αλάτι σε ένα μέτριο τηγάνι
σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα , μέχρι να διαλυθεί η
ζάχαρη , περίπου 10 λεπτά . Ανακατεύετε και το γάλα και αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά .
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι . Με ένα ηλεκτρικό μίξερ , ξεκινώντας σε χαμηλή ταχύτητα χτυπήστε μέχρι να ακατευτούν καλά . Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέταρτα. Τυλίξτε σε πλαστική μεμβράνη , και το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Η ζύμη μπορεί να καταψυχθεί μέχρι 1 μήνα και να αποψυχθεί στο ψυγείο πριν τη χρήση .
Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε το κέικ με τζίντζερ , προθερμάνετε το φούρνο στους 180βαθμούς και ανοίγουμε κάθε δίσκο ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια .
Χρησιμοποιώντας το πρότυπο εδώ τοποθετείστε πάνω από το τη ζύμη
και κόψτε τη ζύμη με ένα μαχαιράκι.
Κόψτε επίσης 2 κομμάτια ζύμης 16,5 cm (επί) 19 cm για την σκεπή .
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν , περιστρέφοντας το φύλλο στα μισά του ψησίματος . Αφήστε το να κρυώσει εντελώς .
ROYAL ICING
- 2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη , κοσκινισμένη
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να γινουν αφρώδη . Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε έως ότου γίνει το μείγμα λευκό και γυαλιστερό .
Για να διακοσμήσετε το σπιτάκι σας , βάλτε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μικρή άκρη ή μια μεγάλη τσάντα ziplock . Εάν χρησιμοποιείτε μια τσάντα ziplock , βάλτε όλο το γλάσο σε μια γωνία και κόψτε τη γωνία διαγώνια δημιουργώντας μια πολύ μικρή τρύπα .
Ξεκινήστε τη διακόσμηση δημιουργώντας ένα σχημα U για τις δύο στέγες . Διακοσμείστε τις άκρες των παραθύρων και θυρών με γλάσο και προσθέστε ό, τι επιπλέον θα θέλατε .
Το γλάσο θα πρέπει να στεγνώσει πολύ γρήρορα και θα είναι αρκετά σκληρό και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς πριν τη συναρμολόγηση του σπιτιού .
Καραμέλλα
Η καραμέλα ενεργεί ως η κόλλα που κρατά το σπίτι σας μαζί . Όταν είστε έτοιμοι να συγκεντρώσετε το σπίτι , αρχίζουμε να κάνουμε την καραμέλα . Επειδή αυτό κρυώνει γρήγορα και σκληραίνει δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό πιο νωρίς .
- 1 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
-χυμός λεμονιού
Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά , ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει και να πάρει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα περίπου 10 λεπτά . Αφαιρέστε από τη φωτιά και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε αμέσως .
πηγή και φώτο από εδώ marthastewart.com
Συναρμολόγηση του Gingerbread House
Βουτήξτε κάθε γειτονική πλευρά των τειχών του σπιτιού στην καραμέλα και κρατήστε μαζί για μερικά δευτερόλεπτα . Η καραμέλα θα σκληρύνει και θα κρατήσει τα κομμάτια μαζί . Όταν κολλήσουν και τα 4 τοιχώματα που συγκρατούνται μεταξύ τους μπορείτε να συνδέσετε την οροφή , χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μικρό πινέλο και να επισυνάψετε τα κομμάτια της οροφής .
Κολλήστε όλα τα κομμάτια της καμινάδα μαζί και αλείψτε το κάτω μέρος με καραμέλα
και τοποθετείστε σε μια πλευρά της στέγης .
Τελευταίες πινελιές
Τώρα που το σπίτι σας έχει συναρμολογηθεί μπορείτε να βάλετε για τις τελευταίες πινελιές που μετατρέπει πραγματικά αυτό το σπίτι μελόψωμο σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων . Σε ένα ωραίο δίσκο σερβιρίσματος που θα χρησιμοποιείτε για να εμφανίσετε το σπίτι , κοσκινίστε ένα λεπτό στρώμα από ζάχαρη άχνη για να καλύψετε έτσι ώστε να μοιάζει με ένα παρθένο στρώμα φρέσκου χιονιού . Τοποθετήστε το σπίτι στην κορυφή αυτού του στρώματος . Προσθέστε μερικά κουκουνάρια για τα δέντρα και ένα ζευγάρι κανέλας για τους κορμούς ξύλου . Πασπαλίζουμε άλλο ένα λεπτό στρώμα ζάχαρη άχνη πάνω από όλα .
Για να κάνετε τον πάγο προσεκτικά και ελαφρά πάρτε μια μικρή σταγόνα του γλάσου κρατώντας την άκρη κοντά στην οροφή .
Το γλάσο θα κολλήσει και θα έτσι κρέμονται από την οροφή .
Σχόλια