Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Κέικ με ροζουλί καρδιές!


υλικά
1 δόση κέικ  βανίλιας (συνταγή εδώ )
και εδώ
Κόκκινο χρώμα τροφίμων

Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την ζύμη σύμφωνα με την συνταγή.Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
Στο ένα μέρος ζύμης προσθέτουμε κόννινο χρώμα τροφίμων. Ψήνουμε το κόκκινο κεικ μεχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή απο το κέντρο της ζυμης.
Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για τουλαχιστον 4 ώρες

Οταν το κεικ μας έχει κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες και δίνουμε ένα ωραίο σχήμα με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιας .
Παίρνουμε πάλι μια φόρμα του κεικ κια βάζουμε την μισή άσπρη ζυμη στον πάτο της φόρμας
Τοποθετούμε τις φέτες κρδιας που κόψαμε και από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη μισή άσπρη ζύμη. 
Ψήνουμε  στους 180 βαθμους εως  οτου το κέικ μας έχει γίνει περίπου για 30-40 λεπτά



Γλάσο βανίλιας

 υλικά
• 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
• 2 1/2 κουταλιές της σούπας γάλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, λιωμένο
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
• 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σας μέχρι να ενωθούν και να γίνουν κρεμώδες. Προσθέστε περισσότερεςάχνη  ζάχαρη αν φαίνεται πολύ ρευστό  ή περισσότερο γάλα εάν φαίνεται πάρα πολύ σκληρό, μέχρι να φτάσετε τη συνοχή που σας αρέσει.
Καλύψτε το κείκ με το γλάσο .

πηγή και φώτο από εδώ veryculinary.com