Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Τούρτα Αγίου βαλεντίνου βήμα-βήμα!


Υλικά
1 δόση παντεσπάνι βανίλιας  συνταγή εδώ 
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής -( συνταγή παρακάτω)
1 δόση μους λευκής σοκολάτας - (συνταγή παρακάτω )
1 κονσέρβα κεράσια ή φρέσκα φρούτα 

Οδηγίες
Για το παντεσπάνι βανίλιας: Ετοιμάζουμε και ψήνουμε το παντεσπάνι
 σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής .
 Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε
Μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχ/κης.


Για την κρέμα ζαχ/κης χρειαζόμαστε:
Υλικά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες 
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
πρέζα αλάτι
5  κρόκοι αυγών
3 κ.σ κόρν φλάουρ
4 κ.σ βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους.
1 κ.γ βανίλια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος


  Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το γάλα και  την κρέμα γάλακτος μαζί με  6 κουταλιές της ζάχαρης,
 και το αλάτι στο στο κατσαρόλι  μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. 
 

 Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μέτριο μπολ με το υπόλοιπο 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το κορν φλάουρ  μέχρι να αναμειχθούν καλά.


Ρίχνουμε το μισό από το ζεστό μείγμα κρέμας γάλακτος και τη ζάχαρη στο μίγμα των αυγών - που συνεχίζουμε να χτυπάμε  ελαφρά συνεχώς.  

Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα με την καυτή κρέμα και τη ζάχαρη
 ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.


Επιστροφή στο κατσαρόλι  και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας
 κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει.
  

Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.


Τοποθετήστε σε ένα μπολ,τοποθετόντας πλαστική μεμβράνη να 
εφάπτεται με την κρέμα έτσι ώστε να μην πιάσει πέτσα η κρέμα 
 


 Για την μους λευκής σοκολάτας χρειαζόμαστε:

Υλικά
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

2-1/2 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σκόνη

1-1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (χτυπημένη)

 Οδηγίες

Ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζανιού κρέμα στο κατσαρόλι  μέχρι να κάψει. 



Ανακατέψτε μέσα και την  λευκή σοκολάτα,  μέχρι λιώσει εντελώς και να γίνει ομαλή. 




Αφήνεται να κρυώσει  σε θερμοκρασία δωματίου. 



Εν τω μεταξύ, βάλτε την  ζελατίνη στο ζεστό  νερό - για να μαλακώσει .



Προσθέστε το μίγμα στο μπολ κρέμα / σοκολάτα - ανακατεύοντας μέχρι να είναι τελείως λεία και ενσωματωθουν όλα μαζί  . Προσθέστε τη βανίλια. Βεβαιωθείτε ότι το μίγμα βρίσκεται σε   θερμοκρασία δωματίου πριν από την παρακάτω  διαδικασία.  



Χτυπάμε 1-1/3 φλιτζάνια κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ με την πιο  υψηλή ταχύτητα του μίξερ. 




Όταν γίνει σαν σαντυγί ,  προσθέστε το λευκό μίγμα σοκολάτας - και ανκατέψτε απαλά 
 με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα μαζί .


 Γεμίστε ένα κορνέ με την κρέμα και επικαλύψτε την τούρτα σας


 ή καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετείστε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιείσετε

 ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ

Κόψτε το παντεσπάνι σε 2 ίσα μέρη 


 Τοποθετείστε τα 3/4 της κρέμας ζαχ/κης πάνω στο παντεσπάνι


Απλώστε την κρέμα ομοιόμορφα αφήνοντας γυρω-γυρω κενό


Στο κενό πο αφήσατε καλύψτε την μους λευκής σοκολάτας


Καλύψτε από πάνω με το δεύτερο παντεσπάνι .


Καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα


Αλείψτε όλη την τούρτα με την λευκή μους

και διακοσμείστε στο τέλος με ροζέτες σαντυγίς


Στο κέντρο της τούρτας στολίστε με κεράσια ή φρέσκα φρούτα .

Πηγή και φώτο από εδώ changeabletable.com