Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Πως κάνουμε αυτήν την φανταστική τούρτα γάλακτος!

 
Είναι τούρτα που μπορεί όμως να γίνει σε ταψάκι και να κεραστεί και σαν απλό γλυκάκι.
Είναι σχετικά εύκολη συνταγή και πολύ πολύ νόστιμη!

Φανταστική τούρτα γάλακτος
Για την βάση -κεικ

Υλικά

2 αυγά
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ  αλεύρι

1/2 κ.γ μπείκιν
1, 5 κ.σ σκόνη κακάο
2 κ.σ  ζεστό νερό


Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ και διπλώστε στο μίγμα των αυγών. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 ° C για περίπου 15 λεπτά μια φόρτα με αποσπωμενο πάτο ε διαμέτρου  20 cm, ή έως ότου  η οδοντογλυφίδα βγαίνει από το κεικ  καθαρή.

Θα πρέπει να ψήσουμε 2  βάσεις , όπως αυτό για το κέικ.

Για την κρέμα

670 ml γάλα
70 γρ κορν φλάουρ
 2,5 κ.σ  ζάχαρη
70 γρ λευκή σοκολάτα
170 γρ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη άχνη


Οδηγίες

Αναμειγνύουμε 100 ml γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ . Ρίξτε το υπόλοιπο (570 ml) γάλα  σε μια κατσαρόλα προσθέτετε την λευκή σοκολάτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Μειώστε τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα  το μειγμα γάλα -ζάχαρη -κορνφλαουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να πήξει.Να ξέρετε ότι είναι αρκετά παχύ,  όταν ξύσετε τον πάτο της κατσαρόλας με το κουτάλι, μπορείτε να δείτε το κάτω μέρος. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη  και ανακατεύουμε στην  κρέμα.



Επικάλυψη

140 γρ  σοκολάτα γάλακτος
3 κ.σ  γάλα
 2,5 κ.σ  ζάχαρη
 100 γρ μαργαρίνη

Οδηγίες

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπεν μαρί και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουμε μια  ωραία κρέμα. 
Αφήστε το να κρυώσει.

Συναρμολόγηση: 1 μπισκότο, την μισή κρέμα  το μισό της επικάλυψης και  επαναλάβετε.


 πηγή και φώτο από εδώ palachinkablog.com
 Καλή Επιτυχία!