Είναι σχετικά εύκολη συνταγή και πολύ πολύ νόστιμη!
Φανταστική τούρτα γάλακτος
Για την βάση -κεικ
Υλικά
2 αυγά
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ αλεύρι
1/2 κ.γ μπείκιν
1, 5 κ.σ σκόνη κακάο
2 κ.σ ζεστό νερό
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ αλεύρι
1/2 κ.γ μπείκιν
1, 5 κ.σ σκόνη κακάο
2 κ.σ ζεστό νερό
Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με τη
ζάχαρη. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε ένα
ξεχωριστό μπολ και διπλώστε στο μίγμα των αυγών. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε.Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο σε 180 ° C για περίπου 15 λεπτά μια φόρτα με αποσπωμενο
πάτο ε διαμέτρου 20 cm, ή έως ότου η οδοντογλυφίδα βγαίνει από το κεικ
καθαρή.
Θα πρέπει να ψήσουμε
2 βάσεις , όπως αυτό για το κέικ.
Για την κρέμα
670 ml γάλα
70 γρ κορν φλάουρ
2,5 κ.σ ζάχαρη
70 γρ λευκή σοκολάτα
170 γρ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη άχνη
70 γρ κορν φλάουρ
2,5 κ.σ ζάχαρη
70 γρ λευκή σοκολάτα
170 γρ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε 100 ml
γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ . Ρίξτε το υπόλοιπο (570 ml)
γάλα σε μια κατσαρόλα προσθέτετε την λευκή σοκολάτα και μαγειρεύουμε σε
μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Μειώστε τη φωτιά και ρίχνουμε στο
μείγμα το μειγμα γάλα -ζάχαρη -κορνφλαουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να πήξει.Να ξέρετε
ότι είναι αρκετά παχύ, όταν ξύσετε τον πάτο της κατσαρόλας με το κουτάλι,
μπορείτε να δείτε το κάτω μέρος. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη
με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε στην κρέμα.
Επικάλυψη
140 γρ σοκολάτα
γάλακτος
3 κ.σ γάλα
2,5 κ.σ ζάχαρη
100 γρ μαργαρίνη
3 κ.σ γάλα
2,5 κ.σ ζάχαρη
100 γρ μαργαρίνη
Οδηγίες
Βάλτε όλα τα υλικά σε
ένα μπεν μαρί και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία κρέμα.
Αφήστε το να κρυώσει.
Αφήστε το να κρυώσει.
Συναρμολόγηση: 1
μπισκότο, την μισή κρέμα το μισό της επικάλυψης και επαναλάβετε.
πηγή και φώτο από εδώ palachinkablog.com
Καλή Επιτυχία!
Σχόλια