Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Το πιο εύκολο σοκολατένιο κείκ χωρίς αυγά και βούτυρο !

 
Υλικά για ένα κέικ 22 cm

250 γρ  νερό

190 γρ αλεύρι

35 γρ σκόνης κακάο

150 γρ ζάχαρη άχνη

16 γρ  μπέικιν πάουντερ

6 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο

1 Βανίλια

Ζάχαρη άχνη και σκόνη κακάο στην επιφάνεια

 
Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως. Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι και τη βανίλια.


 Σε ξεχωριστο μπώλ  ανακατέψτε το αλεύρι με το μπεικιν , στη συνέχεια, προσθέστε το κακάο.


Ανακατέψτε  τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα.

Απλώστε το μίγμα σε ταψί  στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για περίπου 35 λεπτά. Κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας.

Περιμένετε να κρυώσει πριν τη διακόσμηση με σκόνη κακάο και ζάχαρη άχνη.

πηγή και φώτο από εδώ blog.giallozafferano.it