Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμη τούρτα πορτοκαλιού του Στέλιου Παρλιάρου


Για το κέικ θα χρειαστείτε:

    250 γραμ. αλεύρι
    160 γραμ. ελαιόλαδο
    160 γραμ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
    1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1/2 κ.γ. κανέλα
    170 γραμ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα πορτοκάλι:

    1 κιλό φυσικό χυμό πορτοκάλι
    70 γραμ. κορν φλάουρ
    100-200 γραμ. ζάχαρη

Οδηγίες
Σ'ένα μπολ αναμειγνύετε το λάδι με το χυμό και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε με το χέρι ή με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μία ζύμη που δεν κολλάει στο μπολ.
Ψήνετε για περίπου 35-40 λεπτά στους 180C σε ένα σκεύος που ανοίγει από τα πλάγια (ιδανικό θα είναι αυτό για τάρτες).


Αφού ψηθεί αφήνετε να κρυώσει στο σκεύος κι ετοιμάζετε την κρέμα πορτοκάλι.
Σ'ένα κατσαρολάκι βάζετε τα 800 γραμ. χυμού σε δυνατή φωτιά και στα υπόλοιπα 200 γραμ. προσθέτετε το κορν φλάουρ και την ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά να διαλυθούν.
Η ζάχαρη που θα προσθέσετε εξαρτάται από τα πορτοκάλια κατά πόσο είναι γλυκά ή ξινά και φυσικά πως το προτιμάτε σε γεύση.


Μόλις ο χυμός αρχίζει να βράζει προσθέτετε το μείγμα χυμού με το κορν φλάουρ κι ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει για περίπου 10'. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσετε την κρέμα αν είναι ωραία γευστικά ή αν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη να προσθέσετε.


Αφού δέσει η κρέμα (θα είναι αρκετά ρευστή αλλά μην ανησυχείτε θα πήξει όταν κρυώσει) την ρίχνετε πάνω από την βάση κι αφήνετε να κρυώσει.
Έτοιμη η νηστίσιμη τούρτα μας!


φώτο από εδώ .swanocean.gr


 

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Πεντανόστιμη και υγιεινή γρανίτα που θα λατρέψουν τα παιδιά


Όλα τα πιτσιρίκια αγαπούν το παγωτό ή τη γρανίτα σε ξυλάκι. Η επιστήμη -και οι μαμάδες- δεν έχουν αποφανθεί για το αν η αγάπη τους αυτή οφείλεται περισσότερο στην εκάστοτε γεύση ή στη χαριτωμένη όψη με τα έντονα χρώματα. Ή, ακόμη πιθανότερα, στην διαδικασία κατανάλωσης, που είναι ξεκάθαρα πιο τσαπατσούλικη απ' το "πολιτισμένο" κουταλάκι-κυπελάκι. Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας γρανίτες σε ξυλάκια, που δεν θα είναι απλά πεντανόστιμες, αλλά και πολύ υγιεινές. Με άνθος αραβοσίτου μπανάνα και βανίλια και λίγα δημητριακά, μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο δροσιστικό σνακ, εύκολα και γρήγορα!

Υλικά
100 γρ. δημητριακά της επιλογής σας ή, αν το προτιμάτε, μπισκότα
1 κ.σ. βούτυρο
1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου (στιγμιαία κρέμα) με γεύση μπανάνα
1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
Χάρτινα ποτήρια
Ξυλάκια
Φράουλες κομμένες σε μακριές φέτες (προεραιτικά)



Οδηγίες

Bήμα 1ο

Συνθλίψτε τα δημητριακά ή τα μπισκότα με έναν πλάστη μέχρι να πάρουν τη μορφή σκόνης.





Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ, ρίξτε τα τρίμματα απ' τα δημητριακά ή τα μπισκότα και περιχύστε τα με το βούτυρο, αφού πρώτα το λιώσετε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατέψτε καλά.





Βήμα 3ο
Κατ' αρχάς, φτιάξτε τις δύο κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (δεν χρειάζεται να τις βάλετε στο ψυγείο για σταθεροποιηθούν!). Βάλτε στον πάτο ενός χάρτινου ποτηριού μερικές κουταλιές της σούπας από την κρέμα βανίλια.





Βήμα 4ο

Συνεχίστε, προσθέτοντας μια παχιά στρώση από μπισκότο ή δημητριακά.





Βήμα 5ο
Σ' αυτό το στάδιο μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε τα κομμάτια φρέσκων φρούτων.
Έπειτα, συμπληρώστε με μια γενναιόδωρη δόση από την κρέμα με γεύση μπανάνα.





Βήμα 6ο
Τριμμένα δημητριακά ξανά...





Βήμα 7ο
Στο τέλος, προσθέστε μια ακόμη λεπτή στρώση από κρέμα βανίλια. Όταν τελειώσετε, βάλτε το ξυλάκι.




Βήμα 8ο
Επανάλαβετε και για τα υπόλοιπα ποτηράκια και όταν τελειώσετε, βάλτε τα στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθούν. Βγάλτε απ' την κατάψυξη και αφαιρέστε προσεκτικά το χάρτινο περιτύλιγμα-ποτηράκι.




Βήμα τελευταίο και καλύτερο
Απολαύστε τα αποτελέσματα των κόπων σας με τα παιδιά!


 Πηγή: momtastic.com








Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Limoncello, συνταγή από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


 Φτιάξτε μόνοι σας το πιο δροσερό λικέρ με ελάχιστα υλικά και σερβίρετέ το μετά από γεύμα. Είναι απλά τέλειο!

Υλικά συνταγής

10 βιολογικά λεμόνια
1 λίτρο αλκοόλ
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό

Οδηγίες
 Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε. Αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.


 Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια. Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.


πηγή και φώτο από εδώ clickatlife.gr

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Ιδέες για πάρτυ -Εύκολη Ice Cream Σάντουιτς τούρτα!


 Για  8 έως 10 μερίδες

Υλικά
2 λίτρα παγωτό (εγώ χρησιμοποίησα 1,5 λίτρο  σοκολάτας 1/2 λιτρο  βανίλια)
2 κουτιά  με 12  σάντουιτς κρέμα το καθένα συνολο 24
3 πυραυλους
τρούφα πολύχρωμη  και M & M
Σιρόπι σοκολάτας



 Οδηγίες
Ντύνουμε ένα μεσσαιου μεγέθους ταψάκι  με πλαστική μεμβράνη .  Τοποθετήστε τα σάντουιτς όρθια στο ταψί Τοποθετήστε το μισο παγωτό σοκλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε .





 Ρίχνουμε το κάπως μαλακό παγωτό στο κέντρο της τούρτας και  μεταφέρουμε  αμέσως στον καταψύκτη. Μεταφέρετε το υπόλοιπο παγωτό πίσω στον καταψύκτη επίσης. Αφήστε περίπου 4 ώρες ή όλη τη νύκτα (κατά προτίμηση). 


Αφαιρέστε την τούρτα  από  τα άκρα της πλαστικής μεμβράνης  και σηκώστε προς τα πάνω. Σηκώστε το κέικ από το πλαστικό περικάλυμμα και βάλτε  σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού, βάλτε  του υπόλοιπο παγωτό.








 Τοποθετήστε τα πυραυλάκια  στην κορυφή .  Προσθέστε  και καραμέλες και μπισκότα και ό, τι άλλο άλλο επιθυμείτε! Τοποθετήστε την τούρτα  στην καταψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Ρίξτε το σιρόπι σοκολάτας . Για να χωρίσετε αυτό το κέικ  τοποθετήστε ένα μαχαίρι μεταξύ δύο σάντουιτς παγωτού και κόψτε .


πηγή και φώτο από εδώ sprinklebakes.com