Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Κορμός ινδοκάρυδο! Εύκολο γλυκό ψυγείου!



Υλικά

Για το σκούρο μέρος

250 γρ.αλεσμένα μπισκότα
100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. Ζαχαρη
150 ml. γάλα

Για την γέμιση


125 γρ. Βούτυρο
150 γρ. Ζάχαρη άχνη
100 γρ. ινδοκαρυδο

Προετοιμασία

Για το σκούρο μέρος - Λιώνετε την σοκολάτα και την ανακατεύεται με τα αλεσμένα μπισκότα, την ζάχαρη και το γάλα. Ανοίγετε το μείγμα πάνω σε μια μεμβράνη.

Για την γέμιση - Χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν αφρός και προσθέστε το ινδοκάρυδο.  Τοποθετήστε το μείγμα πάνω στο σκούρο μέρος και τυλίξτε τον κορμό.

Αφήστε για αρκετες ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά.Κόψτε και σερβίρετε.


 πηγή και φώτο από εδώ mirodieskainostimies.






Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Cheesecake σε ξυλάκι εύκολα και γρήγορα με μπισκότα!


Τι κι αν μάθαμε τελευταία στιγμή πως πρέπει να φτιάξουμε γλυκά για τη γιορτή του σχολείου; Εμείς λέμε: Ειρήνη Υμίν και φτιάχνουμε απίστευτα Cheesecake pops που θα ξετρελάνουν τα παιδιά και τον σκύλο θα προλάβουμε να πάμε βόλτα!

Cheesecake σε ξυλάκι; Κι όμως αρωματισμένο με γλυκά μπαχαρικά αυτά τα γλυκά σε μορφή χριστουγεννιάτικων δέντρων θα ξετρελάνουν τα παιδιά στο κέρασμα.

Δες πως προλαβαίνουμε όλα τα απρόοπτα των γιορτών, φτιάχνοντας νόστιμες χριστουγεννιάτικες συνταγές, λέγοντας Ειρήνη Υμίν με Προϊόντα Παπαδοπούλου.


ΜΕΡΙΔΕΣ:
8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
3 ΩΡΕΣ & 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου
100 γρ βούτυρο λιωμένο
500 γρ κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά ,σε θερμοκρασία δωματίου
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ  λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθω στο μούλτι τα μπισκότα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάω μαζί.
Προετοιμάζω μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 23 εκ τοποθετώντας λαδόκολλα στη βάση της.
Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα και πιέζω καλά την επιφάνεια, να συμπιεστεί καλά, να γίνει επίπεδη με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
Χτυπάω με το μίξερ την κρέμα τυριού και μόλις μαλακώσει ρίχνω την καστανή ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά ενσωματώνοντας τα στο μίγμα και συνεχίζω με τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλάτι.
Ρίχνω το μίγμα πάνω από τη βάση στο ταψί και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Το βγάζω, το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
Το βγάζω από το ψυγείο και το κόβω σε κομμάτια όπως οι δείκτες του ρολογιού (8 κομμάτια).
Τοποθετώ ανάμεσα στη βάση και στην κρέμα τυριού κάθε κομματιού, από ένα ξυλάκι και τα βάζω για άλλη μια ώρα στο ψυγείο.
Λιώνω την κουβερτούρα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνω τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από κάθε κομμάτι φροντίζοντας να καλυφθεί ολόκληρο έπειτα το τοποθετώ  πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
Λιώνω τη λευκή σοκολάτα πάλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, την βάζω σε κορνέ και ραντίζω με αυτή το κάθε τριγωνικό κομμάτι διαγώνια σαν γιρλάντα.
Προαιρετικά μπορώ να στολίσω με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά πάνω στη λευκή σοκολάτα να κολλήσουν.
Αφήνω 5 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!



Ευχαριστούμε θερμά το blog .paxxi.gr  για την συνταγή  την φώτο και το βίντεο!

Βίντεο παρακολουθέιστε εδώ 




Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Νηστίσιμα ροξάκια...


Ροξάκια σαν της μαμάς, αν όχι καλύτερα! Αυτή η συνταγή δίνει τα πιο αφράτα και όσο πρέπει σιροπιαστά νηστίσιμα ροξάκια.

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 45 λεπτά

Μαγείρεμα: 12 λεπτά

Μερίδες: 25

Υλικά

1 φλιτζ. νερό
1 κύβος νωπή μαγιά
1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
3,5 φλιτζ. αλεύρι δυνατό
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο 


Σιρόπι
4 φλιτζ. ζάχαρη
3.5 φλιτζ. νερό


Εκτέλεση


Βάζουμε σε μεγάλο μπολ 1 φλιτζ. χλιαρό νερό με την νωπή μαγιά . Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ καλυμμένο με πετσέτα να δράσει η μαγιά για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την καρυδόψιχα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Ρίχνουμε το μείγμα υγρών σε δύο μπωλ. Ισομοιράζουμε στα μπολ το μείγμα από αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στο ένα μπολ προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε τα μπολ με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Στη συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε με τη βοήθεια πλάστη τη λευκή ζύμη σε δύο μακρόστενα φύλλα. Πλάθουμε τη σκούρα ζύμη σε μπαστουνάκι, το κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε στο κέντρο κάθε λευκής ζύμης. Τυλίγουμε τις δύο λευκές ζύμες σε ρολό και πιέζουμε να ενωθούν οι δύο άκρες. Με μαχαίρι κόβουμε σε μέτρια ρολά. Αραδιάζουμε τα ρολά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρόλα βράζουμε 3,5 φλιτζ. νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Αφού ξεφουρνίσουμε τα γλυκά, σιροπιάζουμε τα καυτά ροξάκια με το κρύο σιρόπι ή το αντίθετο. Τα ροξάκια διατηρούνται εκτός ψυγείου σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 4-5 μέρες.


πηγή και φώτο από εδώ mamapeinao.gr 


Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας με γέμιση πραλίνα!


ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας 850 γρ
170 γρ πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ φουντούκια ψιλοκομμένα
1 κγ Grand Marnier
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο (για επάλειψη)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Κόβω ένα τρίγωνο σε σχήμα δέντρου και τον κορμό στο κάτω μέρος.
Απομακρύνω το φύλλο που περισσεύει.


Απλώνω σε όλη την επιφάνεια την πραλίνα.
Πασπαλίζω το ψιλοκομμένο φουντούκι από πάνω και ραντίζω διάσπαρτα το Grand Marnier.
Καλύπτω από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω να κολλήσει στο κάτω φύλλο περιμετρικά και στην γέμιση ώστε να διαγράφεται το σχήμα του δέντρου.


Παίρνοντας σαν οδηγό το κάτω σχήμα κόβω και το δεύτερο όμοια.
Κόβω οριζόντιες λωρίδες από το κέντρο του τριγώνου προς τα έξω αφήνοντας στη μέση ένα νοητό κορμό σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο τα κλαδιά του δέντρου.


Στριφογυρίζω το κάθε κλαδί και αλείφω όλη τη σφολιάτα με ένα χτυπημένο ελαφρά αυγό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά, μόλις ροδίσει το φύλλο είναι έτοιμο.


Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρω.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


 Δείτε το βίντεο παρακάτω




 πηγή paxxi.gr