ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ....ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ??? ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ


ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ….ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Κομματια:60


Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια
3-4 κουταλιές γάλα
4 ½ φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
2 κουταλάκια baking powder
2 βανίλιες

 Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά. και το γαλα.Ανακατέψτε το αλεύρι το baking και την βανίλια.. Τοποθετείστε στην ζύμη στο  μείγμα αλευριού  όσο πάρει. σιγά σιγά. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και ελαστική όμως να μην κολάει.
 ΔΙΧΡΩΜΑ Η ΤΡΙΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ 
Χρωματίστε ένα η περισσότερα μέρη της ζύμης και ανοίξτε φύλλα με
  τον πλάστη πάνω σε λαδόκολλα. Βάλτε το ένα κομμάτι ζύμης
πάνω στο άλλο και και πιέστε ελαφρά να ενωθούν μεταξύ τους, καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο.
Όταν παγώσει κόψτε φέτες βάλτε σε λαδόκολλα σε ταψί και ψήστε στους 180’ για 15’

CHOCOLATE CHIP COOKIES
Στην βασική συνταγή ανακατέψτε στην ζύμη 2 φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτα
Για πιο σοκολατένια γεύση προσθέστε και 50 γρ λιωμένη κουβερτούρα
Κόψτε μπαλάκια και πατήστε ώστε να γίνουν στρόγγυλα –πλακέ, Ψήστε στους 180 για 20’


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Η ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Ανακατεύετε στην βασική συνταγή 1 φλιτζάνι αμύγδαλα η φουντούκια καβουρντισμένα και αλεσμένα. Χωρίστε την ζύμη σε 4 μπάλες .με αυτές φτιάξτε 4 ρολά. Τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε για 30’ στο ψυγείο .Κόψτε από το ρολό σε φέτες και ψήστε στους 180’ για 20’ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Ανοίξτε την ζύμη πάνω σε αντικολλητικό  χαρτί με  τον πλάστη και  αλείψτε το με μερικές κουταλιές  μαρμελάδα. τυλίξτε το σε ρολό.
Τυλίξτε το με μεμβράνη και  βάλτε  το στο ψυγείο για 30’. Κόψτε φέτες και ψήστε στους 180’ για 15’

H ΦΩΤΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟ Το realfood

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ξέρω αν φταίει η συνταγή ή εγώ, πάντως τα μπισκότα αυτά δεν τρώγονται. Κρίμα στον κόπο μου!
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Οταν λέτε δεν τρώγονται τι εννοείται?
Είναι μια απο τις κλασικές ζύμες τραγαών μπισκότων ! Συγ΄νωμη για αυτο που θα σας πω αλλα τα μπισκοτα αυτά γίνονται απλά τέλεια! Καλή συνέχεια!
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Επίσης σε ζύμες μπισκότων δεν βάζουμε πότε μαργαρίνη soft! Οταν χτυπάμε την ζαχαρη με το βούτυρο ή μαργαρίνη-παγωμένα τα χτυπαμε για περίπου 10 λεπτα! Σε καθε παραλλαγή παγωνουμε ην ζύμη και παγωμενη όπως ειναι κόβουμε σε σχήματα και ψήνουμε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
to alevri y.o.x ti akrivos ine?
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Αλευρι για όλες τις χρήσεις= αλευρι γ.ο.χ

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !