Προετοιμασια:15 ‘ Αναμονη:30’Ψησιμο:15’
Φούρνος :180΄’Κομματια:18
Υλικά:
½ φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη
2 αυγά
2 1/3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
2 ½ κουταλάκια baking
powder
½ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
½ φλιτζάνι ζάχαρης μαύρη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρέσκειας σας
¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180΄.
Aυγά και βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μπολ ανακατεύω αλεύρι ,baking, σόδα
και το αλάτι.
Χτυπώ το βούτυρο ρίχνω την
λευκή ζάχαρη την καστανή ζάχαρη
και την βανίλια.
Χτυπώντας ρίχνω τα αυγά
ένα –ένα.
Προσθέτω το μείγμα αλευριού και το γάλα στο μείγμα
Βουτύρου και χτυπώ ακόμα
λίγο.
Γεμίζω τις θήκες έως ¾ με την ζύμη.
Ψήνω για 15 -18 λεπτά. Αφαιρώ από τις φόρμες
και αφήνω να κρυώσουν.
Γεμίζω τα donuts
είτε
κόβοντας τα στην μέση
είτε με την βοήθεια ενός κoρνέ.
Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.