ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ
Μερίδες 12
Μους μαύρης σοκολάτας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
120 γρ κουβερτούρα
2 κουταλιές βούτυρο μαλακό
2 αυγά χωρισμένα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
Μους λευκής σοκολάτας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα λευκή
1 κουταλιά βούτυρο μαλακό
½ κουταλιά γλυκόζη η
μέλι
2 αυγά χωρισμένα
Μους σοκολάτας γάλακτος
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα γάλακτος
2 κουταλιές βούτυρο μαλακό
2 αυγά χωρισμένα
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε κάθε μους
ξεχωριστά. Ζεσταίνουμε την κρέμα με την σοκολάτα και το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Για την μους λευκής σοκολάτας βάλτε
και την γλυκόζη η το μέλι. Χτυπάμε χωριστά όλα μαζί τα κροκάδια με την μισή ζάχαρη όπου αναφέρεται να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα της σοκολάτας εφόσον
έχουμε κατεβάσει από την φωτιά.
Χτυπάμε χωριστά όλα μαζί
τα ασπράδα σε μαρέγκα. με την υπόλοιποι ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει η μαρέγκα και να κάνει κορφές. Μοιράστε την μαραγκέ στα μπολ που βάλατε τις μους
να κρυώνουν και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνουν όλα ένα μείγμα, Ανακατεύουμε πολύ
απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσει η μαρέγκα τον όγκο της.
Σερβίρισμα
Ρίχνουμε ένα μέρος λευκής σοκολάτας σε ποτήρι και το άζουμε
να παγώσει.
Βάζουμε και καλύπτουμε με την μους σοκολάτας γάλακτος ξαναβάζοντας στο
ψυγείο.
Τέλος βάζω την μους κουβερτούρας και διατηρούμε στο ψυγεία μέχρι να το καταναλώσουμε.