Κομμάτια 6
Υλικά
2 φλιτζάνια γιαούρτι πρόβειο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 κ, γ . σόδα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 ½ φλιτζάνια νερό
Φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού
½ λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10-15.
Στο μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε και την σόδα
το γιαούρτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι σχετικά μικρό και
διακοσμούμε αν θέλουμε με αμύγδαλα.
ψήνουμε στους 175΄για 45΄ μέχρι να ροδίσει το
γλυκό . Περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το
κρύο σιρόπι.
Γρήγορο και πολύ νόστιμο !!