Κομματια:¨30
Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
¾ φλιτζάνι κρέμα γάλατος
35% λιπαρά ή γαλα σόγιας
250 γρ κουβερτούρα
1 βανίλια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζ. Τσαγ. σπασμένα καρύδια
¾ φλιτζάνια κακάο
Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε την ζάχαρη έτσι ώστε να αρχίζει
να ροδίζει
και να καραμελώσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την
κρέμα
γάλακτος. αργά αργά ανακατεύοντας συνεχώς.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΙΤΣΙΛΑΕΙ. θα
σας φαίνεται σαν η καραμέλα κρυστάλλωσε
αλλά συνεχίζουμε το ανακάτεμα. .
Σχεδόν αμέσως
ρίχνουμε την κουβερτούρα το αλάτι και την βανίλια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ ,σκεπάζουμε με μεμβράνη
και παγώνουμε για 2 ώρες
Αφού παγώσει κάνουμε μπαλιτσες .αδειάζουμε σε ένα μπολ κακάο
και σε άλλο το τριμμένο καρύδι. Περνάμε τις μπαλιτσες είτε από το κακάο
είτε από
το καρύδι.
Τοποθετούμε σε θήκες και στο ψυγείο διατηρούνται για 15 μέρες.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΑΤΓΕΣ