Κομμάτια 36
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
2 αυγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Βούτυρο η μαργαρίνη λιωμένο/η
Μυζήθρα Κρήτης γλυκιά
η ανθότυρο (αυξάνεται τότε την ζάχαρη σε 1 1/2 φλιτζ.)
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Μισό λεμόνι
Ξυλάκια κανέλλας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ την μυζήθρα (η ανθότυρο) με την ζάχαρη και τα αυγά.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και κόβουμε κάθε φύλλο σε 3 κομμάτια. Το κάθε πακέτο φύλλο κρούστας έχει 11-12 φύλλα *3 =33 – 36 κομμάτια. Υπολογίζετε λοιπόν ανάλογα και την γέμιση. Η γέμιση μας αντιστοιχεί σε ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο.
Σε κάθε φύλλο βάζουμε από 1 κ. γ γέμισης ,κλείνουμε τις άκρες και σχηματίζουμε ένα μικρό ρολό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Τοποθετούμε σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο η στρώνουμε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 για 30-40 μέχρι να ροδίσουν τα μπουρεκάκια καλά.
Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρετε. Αν θέλετε τα σιροπιάζετε. Όπως και να τα κάνετε είναι φανταστικά! Δοκιμάστε τα και με τις 2 εκδοχές και υιοθετείστε αυτή που προτιμάτε!
Για το σιρόπι
Βράζουμε όλα υλικά μας μαζί για 10 περίπου λεπτά
Σιροπιάζουμε κουταλιά –κουταλιά τα μπουρεκάκια και αφήνουμε να τραβήξουν όσο σιρόπι χρειάζονται,
Σιροπιάζουμε είτε με ζεστό σιρόπι και κρύο-χλιαρό γλυκό , η με κρύο σιρόπι και καυτό γλυκό.
Η επιλογή δική σας