Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας η Βυρηττού
Για την κρέμα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
Σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ρίχνοντας και το σιμιγδάλι
με το μείγμα των αυγών,.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να δέσει το μείγμα
σε χαμηλή φωτιά όμως και
ανακατεύοντας προσεκτικά και συνεχόμενα για να μην μας
σβολιάσει η κρέμα..
Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ και σκεπάζουμε αμέσως με διαφανή
μεμβράνη
για να μην κάνει κρούστα αφήνοντας στην άκρη για να κρυώσει. .
Αν θέλουμε
προσθέτουμε και τις σταφίδες.
Για τα μπουγατσίνια
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας ,το βουτυρώνουμε και από πάνω στρώνουμε
άλλο ένα
και το βουτυρώνουμε και αυτό. Κόβουμε κατά μήκος το διπλό αυτό φύλλο
σε 3 λωρίδες..
Στην στενή άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε από 1-2 κουταλάκια κρέμα το τυλίγουμε το διπλό
φύλλο (φέρνοντας τις
άκρες προς τα μέσα )σε ρολό . επαναλαμβάνουμε
την διαδικασία
για όλα τα υπόλοιπα φύλλα . Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί και ψήνουμε
στους 180’ μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.