Περίπου 26 Ταρτάκια
250 γρ αλεύρι
150 γρ κρύο βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το
αυγό και ζυμώνουμε αλλά όχι για πολύ μέχρι έως ότου η ζύμη είναι λεία και
ομοιογενής.
Tυλίγουμε τη ζύμη σε
πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Ξαναζυμώστε
με τα χέρια σας για να μαλακώσει λίγο. Ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβεται με ένα
ποτήρι ελαφρώς μεγαλύτερο από τα καλούπια (ή κύπελλα).
Καλύψτε τα
καλούπια πατώντας τα να ενταχθούν στην ζύμη. Στην περίπτωση που τα καλούπια σας είναι χάρτινα ποτήρια
απλά τοποθετήστε τη ζύμη μέσα.
Ψήνουμε στους
180 βαθμούς πάνω κάτω για 10 λεπτά, γυρίστε, πιέστε ελαφρά το κάτω μέρος και
συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε να
κρυώσουν αφαιρέστε το καλούπι και βάλτε την γέμιση που επιθυμείτε.