Υλικά
1 κούπα νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
1/3 κούπας βούτυρο
1 κούπα αλεύρι
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια
Επικάλυψη (προαιρετικά)
1/4 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα . Ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατευούμε καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια στη ζύμη. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε
σακουλάκι που κλείνει με ζιπ κόβουμε την μια άκρη και ρίχνουμε κομμάτια ζύμης μάσα
στο λάδι μέχρι να ροδίσουν .
Βγάζουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας .Αν θέλουμε ανακατεύουμε
σε μπολ ζάχαρη με κανέλα και τα περνάμε άσο ακόμα είναι ζεστά .
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
1/3 κούπας βούτυρο
1 κούπα αλεύρι
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια
Επικάλυψη (προαιρετικά)
1/4 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα . Ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατευούμε καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια στη ζύμη. Ανακατεύουμε καλά.