Οι φώτο και η συνταγή είναι από εδώ themoonblushbaker
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
Υλικά
200 γρ ζάχαρη
30ml νερό
120 γρ ασπράδια αυγών (περίπου 4 μεγάλα αυγά)
Χυμό ενός λεμονιού ή 1/2 κ.γ cream tartar
30ml νερό
120 γρ ασπράδια αυγών (περίπου 4 μεγάλα αυγά)
Χυμό ενός λεμονιού ή 1/2 κ.γ cream tartar
Χρωματιστή τρούφα για διακόσμηση
Οδηγίες
Θερμαίνετε φούρνο στους 125 βαθμούς C. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό και τη ζάχαρη . Ανακατέψτε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο καραμέλας και αφήστε σε χαμηλή φωτιά ΧΩΡΙΣ να ανακατεύετε. Με ένα υγρό πινέλο ζαχαροπλαστικής πάρτε τα υπολείμματα ζάχαρης από τα πλαϊνά της κατσαρόλας Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι το θερμόμετρο να φτάσει 115 βαθμούς C.
Σε μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια να αφρατέψουν. Μόλις το σιρόπι φτάσει τους 121 βαθμούς, αφαιρέστε από τη φωτιά.
Γυρίστε το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα και ρίχνετε το σιρόπι με μια σταθερή, ροη μέσα στα ασπράδια χτυπώντας συνεχώς το μίγμα Μόλις έχει ενσωματωθεί το σιρόπι, γυρίστε στη μέση υψηλή ταχύτητα και κτυπήστε έως ότου η μαρέγκα και το μπολ του μίξερ να είναι πλέον κρύα . Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού στο τελευταίο λεπτό του χτυπήματος
Βάζουμε σε ταψί χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε σε ένα κορνέ με μύτη αστεριών, την μαρέγκα μας . Κάνουμε το επιθυμητό σχήμα και ψήνουμε για 90 λεπτά
Σχόλια