Σε αυτήν την σελίδα cakejournal.com η louise δίνει πραγματικά μαθήματα επαγγελματικού επίπεδου με συνταγές και φωτογραφίες
βήμα-βήμα πως με απλά βήματα να φτιάξουμε μπισκότα σε ξυλάκια και μια καταπληκτική
συνταγή . Επισκεφτείτε την σελίδα της cakejournal.com και θα δείτε πολλά ακόμα!
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΗΣ (2)
Κάνει περίπου 25-30 μεσαίου μεγέθους cookies.
Κάνει περίπου 25-30 μεσαίου μεγέθους cookies.
Υλικά
300 γρ. λευκή ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική ή
200 γρ. ζάχαρη και 100 γρ ζάχαρη άχνη
300 γρ ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
500-550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Επιπλέον αλεύρι για το ζύμωμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ κουζίνας αναμίξτε τα δύο είδη ζάχαρης, τη βανίλια και το αυγό.
Προσθέστε το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι η ζύμη να γένει ένα ενιαίο μείγμα.
Βάζοντας αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας ζυμώστε τη ζύμη ελαφρά με το χέρι σας
τυλίξτε καλά σε μεμβράνη και το βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα. Αφήστε τη ζύμη για 2 ώρες.
Πάντα ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο λαδόκολλας ελαφρά πασπαλισμένο με αλεύρι
προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170C τοποθετούμε το ταψί στη μεσσαία σχάρα του φούρνου.
Ανάλογα με το μέγεθος τους τα ψήνουμε 15 με 20 λεπτά. Θέλουμε ελαφρά να ροδίσουν στις άκρες.
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
500-550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Επιπλέον αλεύρι για το ζύμωμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ κουζίνας αναμίξτε τα δύο είδη ζάχαρης, τη βανίλια και το αυγό.
Προσθέστε το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι η ζύμη να γένει ένα ενιαίο μείγμα.
Βάζοντας αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας ζυμώστε τη ζύμη ελαφρά με το χέρι σας
τυλίξτε καλά σε μεμβράνη και το βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα. Αφήστε τη ζύμη για 2 ώρες.
Πάντα ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο λαδόκολλας ελαφρά πασπαλισμένο με αλεύρι
προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170C τοποθετούμε το ταψί στη μεσσαία σχάρα του φούρνου.
Ανάλογα με το μέγεθος τους τα ψήνουμε 15 με 20 λεπτά. Θέλουμε ελαφρά να ροδίσουν στις άκρες.
Σχόλια