ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Υλικά
1 δόση κέικ βανίλιας ή λεμονιού της αρέσκειας σας
1/3 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο ή πορτοκάλι
12 μπισκότα Oreo
250 ml
κρέμα
γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
χρώματα τροφίμων
1 φλιτζάνι ζελάκια διαφόρων γεύσεων
σκληρές καραμέλες και Mini OREO Bite Cookies
1 φλιτζάνι ζελάκια διαφόρων γεύσεων
σκληρές καραμέλες και Mini OREO Bite Cookies
1 πακέτο oreo Sandwich σοκολάτας
Οδηγίες
Κάνουμε την ζύμη κέικ και μοιράζουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλά ταψάκια .
Ψήνουμε και αφήνουμε κρυώσουν τα κέικ τελείως.
Κόψτε τα κέικ σταυρωτά στο μισό. Αλείψτε τα δύο από τα μισά κέικ με μαρμελάδα και βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα δύο μισά κέικ για να σχηματίσουν δύο στοίβες. Καλύψτε το κάθε μισό κομμάτι με την Σαντιγύ (την οποία αν θέλετε πρώτα την χρωματίζετε με διάφορα χρώματα ζαχ/κης) και βάλτε ανάμεσα τα cookies oreo.
Διακοσμήστε με δημητριακά, καραμέλες και μπισκότα. Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Κόψτε τα κέικ σταυρωτά στο μισό. Αλείψτε τα δύο από τα μισά κέικ με μαρμελάδα και βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα δύο μισά κέικ για να σχηματίσουν δύο στοίβες. Καλύψτε το κάθε μισό κομμάτι με την Σαντιγύ (την οποία αν θέλετε πρώτα την χρωματίζετε με διάφορα χρώματα ζαχ/κης) και βάλτε ανάμεσα τα cookies oreo.
Διακοσμήστε με δημητριακά, καραμέλες και μπισκότα. Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Τούρτα πεταλούδα
1 πακέτο κίτρινο μίγμα κέικ
1 πακέτο κίτρινο μίγμα κέικ
ή 1 δόση κέικ της αρεσκείας σας
2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
3 ή 4 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχ/κης
100 γρ σκόνη βανίλιας στιγμής –περίπου 2 φακελάκια
1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα
1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα
250 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
60 γρ Λευκή Σοκολάτα
20 μίνι στρογγυλά μπισκοτάκια
¼ φλιτζανιού τρούφα χρωματιστή
Οδηγίες
Κόψτε το κέικ σε κομμάτια Χτυπάμε το μείγμα πουτίγκα και το γάλα σε ένα μέτριο μπολ με σύρμα 2 λεπτά. Ανακατέψτε με την χτυπημένη σαντυγί Απλώστε επάνω στα κομμάτια του κέικ Πασπαλίζουμε με καρύδα.
Λιώστε την σοκολάτα σύμφωνα σε μπαιν μαρι. Χρησιμοποιήστε τη για να διακοσμήσετε το κέικ με τα υπόλοιπα υλικά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ
Υλικά
1 κουτί betty Crocker μείγμα κέικ ή το δικό σας αγαπημένο κείκ
λάδι και αυγά που ζητά η συνταγή
χαρτόνι διακοσμημένο με φύλλο λαδόκολλας
Πάγωμα και Διακόσμηση
1 δοχείο betty
crocker Βανίλια
frosting
1 καραμέλα ραβδί
8 ζελέ φασόλια ή γλυκά αμύγδαλα με επικάλυψη
Καραμελάκια μικρά στρογγυλά τύπου smarties
ζελέ χωρίς γεύση που το χρωματίζεται με διάφορα χρώματα ζαχ/κης
χρωματιστή ζάχαρη
ζελέ χωρίς γεύση που το χρωματίζεται με διάφορα χρώματα ζαχ/κης
χρωματιστή ζάχαρη
* τα προϊόντα betty crocker πωλούνται σε όλα τα ΑΒ super market *
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C .Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.. Αφήστε να κρυώσει καλά κια παγώστε το 45 λεπτά πριν την κοπή για να μην κάνουμε ψίχουλα όταν το κόψουμε.
Κόψτε στρογγυλεμένη κορυφή του κέικ για να κάνει επίπεδη επιφάνεια και βάλτε την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Κόψτε το κέικ στη μέση σταυρωτά Κόψτε κάθε μισό σε 1/3 και 2/3 κομμάτια (όπως φαίνεται στο διάγραμμα). Τοποθετήστε σε πιατέλα τα κομμάτια κέικ για να σχηματίσουν πεταλούδα. Ήπια ξεχωριστά κομμάτια κέικ για να σχηματίσουν τα φτερά.
Κρατήστε ½ φλιτζάνι frosting. Καλύψτε όλες τις πλευρές του κέικ με ένα λεπτό στρώμα του παγώματος για να σφραγίσει το ψίχουλα. Ψύχετε ή καταψύχετε 30 έως 60 λεπτά για να παγώσει λίγο η τούρτα .Καλύψτε το κέικ με το υπόλοιπο πάγωμα. Τοποθετείστε την καραμέλα ραβδί μεταξύ τα κομμάτια του κέικ για το σώμα πεταλούδας.
Με όποιο χρώμα τροφίμων σας αρέσει ανακατεύετε στο ½ φλιτζάνι frosting -γλάσο μέχρι να αναμειχθούν καλά. Απλώστε πάνω από κέικ στο επιθυμητό σχήμα στα φτερά. Χρωματίστε το gel και βάλτε το στα φτερά Πασπαλίζουμε με κρυστάλλους ζάχαρης. Τοποθετήστε τα φασόλια ζελατίνας στις γωνίες των φτερών. Διακοσμήστε την πεταλούδα με τα καραμελάκια .