Με επικάλυψη σοκολάτας
Donutς φανταστικά!!
Υλικα
300 γρ αλεύρι σκληρό
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
20 γρ. γάλα σε σκόνη
Υλικα
300 γρ αλεύρι σκληρό
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
20 γρ. γάλα σε σκόνη
(αν δεν έχετε ζητείστε από την γειτόνισσα σκόνη γάλακτος
του μωρού της)
20 γρ ξηρή μαγιά
230 γρ. νερό
1 αυγό (μεσαίου μεγέθους)
40 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
20 γρ ξηρή μαγιά
230 γρ. νερό
1 αυγό (μεσαίου μεγέθους)
40 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Οδηγίες
Ξεκινήστε με την ανάμιξη των ξηρών συστατικών: αλεύρια, ζάχαρη, αλάτι, γάλα και μαγιά.
Προσθέστε το νερό, και το χτυπημένο αυγό. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά περίπου Προσθέτουμε το βουτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει και να γινει λείο. Προσθέστε λίγο αλεύρι αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδες, αλλά πρέπει να προσέξουμε να μην προσθέσουμε πάρα πολύ Πλάθουμε σε μπάλα, και αφήστε το να ξεκουραστεί σε ένα μπολ, καλυμμένο με ένα πανί, για 1 ή 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1 cm. Κόψτε τις μπάλες ντόνατς με ένα μικρό στρογγυλό κόπτη μπισκότων (η δική μου ήταν 5 cm, μπορεί να είναι μικρότερο). Τοποθετήστε τις μπάλες ντόνατς σε ένα ταψί καλυμμένο με φύλλο λαδόκολλας και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά έως 1 ώρα
Προθερμάνετε το τηγάνι με λάδι να ζεσταθεί καλά. Ρίξτε τις μπάλες ντόνατς στο καυτό λάδι με μεγάλη σπάτουλα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και βυθίστε τις τρύπες ντόνατ στο λούστρο ζάχαρης. Afhnoyme μέχρι να κρυώσουν και γεμίστε τα με ένα κορνέ.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Για να προετοιμάσουμε το γλάσο ζάχαρης, ανακατεύουμε δύο κύπελλα ζάχαρη άχνη και 4 κουταλιές της σούπας νερό. Τα donuts μπάλες μπορούν να καταψυχθούν (χωρίς γέμιση).
Για την κρέμα
250 ml γάλα (1 φλιτζάνι)
250 ml κρέμα γάλακτος (1 φλιτζάνι)
150 γρ ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)
3 κρόκοι αυγών
1 βανίλια σκονη
30 γρ κορν φλαουρ -δύο κουταλιές της σούπας
Βάλτε σε κατσαρόλι όλα
τα υλικά να βράσουν μαζί . Ανακατεύετε συνεχώς για να μη σας κολλήσει και σβολιάσει
το μείγμα. Μεταφέρετε σε άλλο μπολ μόλις ψηθεί η κρέμα και καλύψτε με διάφανης μεμβράνη
για να μην πιάσει πέτσα η επιφάνεια. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
*Μπορείτε
να γεμίστε τα ντόνατς και με βανίλια αραβόσιτου στιγμής *
Για το γλάσο σοκολάτας
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας νερό
150 γρ μαύρη σοκολάτα
Για το γλάσο σοκολάτας, το νερό αναμειγνύεται με τη ζάχαρη. Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Εάν αισθάνεστε ότι το γλάσο είναι πολύ σταθερό προσθέστε λίγο περισσότερο νερό ή στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα. Αν το βρείτε πολύ υγρό, αφήστε το γλάσο σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φτάσει στην επιθυμητοί υφή.
Για το γλάσο σοκολάτας
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας νερό
150 γρ μαύρη σοκολάτα
Για το γλάσο σοκολάτας, το νερό αναμειγνύεται με τη ζάχαρη. Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Εάν αισθάνεστε ότι το γλάσο είναι πολύ σταθερό προσθέστε λίγο περισσότερο νερό ή στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα. Αν το βρείτε πολύ υγρό, αφήστε το γλάσο σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φτάσει στην επιθυμητοί υφή.
Με γέμιση κρέμας και επικάλυψη!
Με γλασο ζάχαρης!
Με γλάσο ζάχαρης και με γέμιση Νουτέλας!!
Σε αυτό το ισπανικό blog larecetadelafelicidad.com έχουμε βρεί ίσως τις πιο δελεαστικές
φωτογραφιές . Αψογη δουλειά ,με άκρως θα λέγαμε επαγγελματική ματιά! Απλά υπέροχο!