Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ athinorama.
Βουτήματα Κανέλας με stevia
Υλικά
120γρ. βούτυρο σε κύβους – κρύο
11γρ Stevia
50γρ.πούδρα αμυγδάλου
50γρ. αβγά*
120γρ. βούτυρο σε κύβους – κρύο
11γρ Stevia
50γρ.πούδρα αμυγδάλου
50γρ. αβγά*
(1 μεσαίο aβγό ζυγίζει περίπου 50 γρ. )
210γρ. αλεύρι πολυτελείας 55%
2γρ. κανέλα σε σκόνη
210γρ. αλεύρι πολυτελείας 55%
2γρ. κανέλα σε σκόνη
Οδηγίες
Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση. Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη μία ποσότητα αλευριού. Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί και έπειτα το πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε τα βουτήματα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα
Χρήσιμες Συμβουλές
Προσοχή, τη δεύτερη ποσότητα αλευριού την προσθέτουμε άμεσα, πριν προλάβουν τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν ένα σώμα
Αφού προσθέσουμε και τη δεύτερη ποσότητα αλευριού, το ζυμάρι δεν πρέπει να δουλευτεί για πολύ ώρα. Το βγάζουμε από το μίξερ αμέσως μόλις δούμε ότι έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά
Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα αποφεύγουμε να πλάσουμε και να ψήσουμε το ζυμάρι κατευθείαν μετά το ζύμωμα.
Σχόλια