πηγή συνταγής και φώτο από εδώ ahacooking.com
ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Υλικά
Για την βάση
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
Για την κρέμα
4 αυγά
4 κουταλιές αλεύρι
1 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 2 φλιτζάνια αλεύρι και την ζάχαρη άχνη. Κόψτε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Πιέστε τη ζύμη σε
ένα 9 × 13 ιντσών ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να
ροδίσει .
Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο
μπολ, προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη και 4 κουταλιές αλεύρι. Χτυπάμε για 1-2
λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε
το μείγμα πάνω από την ψημένη κρούστα. Ψήστε 20 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε
από το φούρνο. Στη συνέχεια κόψτε σε μπάρες Αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια