πηγή και φώτο συνταγής από εδώ pastrychef.com
ΤΟΥΛΙΠΕΣ ΖΥΜΗ
ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ –ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ
Υλικά
Βούτυρο 156 γρ
Ζάχαρη άχνη 226 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 226 γρ
Αλάτι 1/8 κ.γ
Ασπράδια αυγών 156 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.γ εκχύλισμα
βανίλιας
Οδηγίες
Χτυπήστε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι και το
αλάτι σε ένα μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι λείο .
Σιγά-σιγά προσθέστε τα σε θερμοκρασία δωματίου ασπράδια των αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και βουτυρώστε με μαλακωμένο βούτυρο.
Κόψτε ένας κύκλο 7" -8 "σε διάμετρο. Τοποθετήστε το πρότυπο πάνω στο προετοιμασμένο ταψί Ανακατεύοντας το μείγμα ομοιόμορφα τοποθετείστε πάνω από το πρότυπο χρησιμοποιώντας σπάτουλα αφαιρέστε το πρότυπο και επαναλάβετε.
Σιγά-σιγά προσθέστε τα σε θερμοκρασία δωματίου ασπράδια των αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και βουτυρώστε με μαλακωμένο βούτυρο.
Κόψτε ένας κύκλο 7" -8 "σε διάμετρο. Τοποθετήστε το πρότυπο πάνω στο προετοιμασμένο ταψί Ανακατεύοντας το μείγμα ομοιόμορφα τοποθετείστε πάνω από το πρότυπο χρησιμοποιώντας σπάτουλα αφαιρέστε το πρότυπο και επαναλάβετε.
Ψήστε στους 175 C
για
5 λεπτά, έως ότου οι άκρες είναι ροδίσουν.
Αφαιρέστε από το φούρνο, και γρήγορα τοποθετείστε πάνω από ένα ποτήρι ή ένα κύπελλο για να δημιουργήσετε το σχέδιο τουλίπα.
Αφαιρέστε από το φούρνο, και γρήγορα τοποθετείστε πάνω από ένα ποτήρι ή ένα κύπελλο για να δημιουργήσετε το σχέδιο τουλίπα.
Για Σοκολατένια
μπισκότα : Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού. κακάο στο
1/4 μείγματος βανίλιας. Ανακατέψτε το μείγμα
σοκολάτας ξεχωριστά από το
μείγμα βανίλια ή αναμείξτε τα 2 μείγματα
μεταξά τους και στη συνέχεια ψήνουμε.
Μπορείτε να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα σχήματα και σχέδια!
Σχόλια