πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .azlitamasammanis.com
ΤΟΥΡΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Συστατικά A
4 κρόκους αυγών
20 γρ ζάχαρη
30 γρ χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και τέλος
βάλτε τον χυμό και ο ξύσμα πορτοκαλιού
Συστατικά B
4 ασπράδια αυγών
100 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ αλεύρι
70 γρ βούτυρο λιωμένο
Συστατικά B
4 ασπράδια αυγών
100 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ αλεύρι
70 γρ βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C Προετοιμάστε ταψί 40 x 25 με λαδόκολλα και αλείψτε το. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτα . Προσθέστε 100 ζάχαρη άχνη και κτυπήστε .Διπλώστε το ασπράδια μέχρι να αναμειχθούν καλά σε ένα υλικό. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε από πάνω προς τα κάτω με τα ασπράδια και τέλος το βούτυρο ακλουθώντας την ίδια διαδικασία για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά .Ψήνουμε στο φούρνο στους 170C για 20 λεπτά .Αφαιρέστε το κέικ από το ταψί.
Κόψτε το παντεσπάνι σε κομμάτια πλάτους 6 cm
Βάλτε την συνταγή ganache ή αντικαταστήστε με μαρμελάδα η μερεντα τυλίξτε την τούρτα σε ρολό διαμέτρου 15 cm με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείστε στην κατάψυξη .
Σοκολάτα Κέικ -παντεσπάνι σοκολάτας
Συστατικά A
4 κρόκους αυγών
20 γρ ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Χτυπήστε τα αυγα με την ζάχαρη
Συστατικά Β ‘
4 ασπράδια αυγών
100 γρ καστανή ζάχαρη
95 γρ αλεύρι
15 γρ κακάο σε σκόνη
70 γρ λιωμένο βούτυρο
4 ασπράδια αυγών
100 γρ καστανή ζάχαρη
95 γρ αλεύρι
15 γρ κακάο σε σκόνη
70 γρ λιωμένο βούτυρο
Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C .
Χτυπήστε τα ασπράδια να φουσκώσουν , ρίξτε τα 100 γρ ζάχαρη και κτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ. Κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και αναδιπλώστε μαζί με το βούτυρο από πάνω προς τα κάτω μέσα στα ασπράδια .Ανακατέψτε ελαφρά τα 2 μείγματα .Τοποθετείστε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα χωρίς τρύπα. Ψήνουμε στους 170 C για 20 λεπτά .Αφαιρέστε το κέικ αμέσως μετά το μαγείρεμα Τοποθετήστε το κέικ σε μια σχάρα να κρυώσει.
ΣΑΝΤΥΓΙ
υλικά
2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη
4 κουταλιές της σούπας νερό
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
Οδηγίες
Βεβαιωθείτε ότι το μπολ και το σύρμα τα έχετε βάλει στο ψυγείο για 15 λεπτά μαζί με την
Κρέμα Γάλακτος . Βάλτε σε κατσαρόλι την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό. Βάλτε στην φωτιά να ζεσταθεί και να διαλυθεί ανακατεύοντας συνεχώς . Αφήστε να κρυώσει .
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί σε μέτρια ταχύτητα Στη συνέχεια,
προσθέστε τη βανίλια και τη ζάχαρη σιγά-σιγά μέχρι που σχεδόν σκληρύνει Ρίξτε
τη ζελατίνη και συνεχίστε να κτυπάτε μέχρι να αρχίζει να πήζει.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ
Κόβουμε το παντεσπάνι σοκολάτας στα δυο. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι σοκολάτας στην βάση, βρέχουμε αν θέλουμε ελαφρά με σιρόπι ή χυμό πορτοκαλιού και βάζουμε ένα στρώμα σαντιγί
Στη συνέχεια, το ρολό με την μαρμελάδα που παγώσαμε
Επαναλάβετε τα ίδια βήματα
Απλώστε την κρέμα και να προσθέσετε ένα άλλο στρώμα παντεσπάνι
σοκολάτας και τέλος
πάλι από πάνω με κρέμα .
Μπορείτε να επικαλύψετε την τούρτα
και απλά με σοκολάτα ganache
Σοκολάτα ganache
Υλικά
300 γρ Κουβερτούρα
150 γρ κρέμα γάλακτος
15 γρ βούτυρο
Οδηγίες
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι .
Σε ένα άλλο δοχείο βάζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να βράσει σχεδόν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στη σοκολάτα τη κρέμα ,αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά..
Αφήστε την σοκολάτα να κρυώσει για τουλάχιστον 24 ώρες.
150 γρ κρέμα γάλακτος
15 γρ βούτυρο
Οδηγίες
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι .
Σε ένα άλλο δοχείο βάζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να βράσει σχεδόν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στη σοκολάτα τη κρέμα ,αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά..
Αφήστε την σοκολάτα να κρυώσει για τουλάχιστον 24 ώρες.
Σχόλια