Υλικά
cupcakes (συνταγή ακολουθεί)
espresso μους σοκολάτας (συνταγή ακολουθεί)
1/4 φλιτζανιού καφέ ή espresso
frosting μασκαρπόνε (συνταγή ακολουθεί)
σκόνη κακάο για το πασπάλισμα
θρυμματισμένα ladyfingers- σαβουαγιάρ για το γαρνίρισμα
Cupcakes βανίλιας
Υλικά
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλιά της σούπας. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζάνι λάδι
1 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
5 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζάνι λάδι
1 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
5 ασπράδια αυγών
Οδηγίες
Κοσκινίστε μαζί αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε
ένα μέτριο μπολ. Ανακατέψτε..
Σε άλλο μπολ με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λάδι και το γάλα.
Προσθέστε το μίγμα αλευριού και το μείγμα γάλα-λάδι εναλλακτικά στο μπολ Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη. Χύστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα
Διπλώστε αρχικά το 1/3 από τα ασπράδια αυγών στην ζύμη και στην συνέχεια τα υπόλοιπα ασπράδια.
Αλείψτε ελαφρά και αλευρώστε τις φόρμες Γεμίστε τα ¾ με την ζύμη .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18 έως 20 λεπτά
Σε άλλο μπολ με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λάδι και το γάλα.
Προσθέστε το μίγμα αλευριού και το μείγμα γάλα-λάδι εναλλακτικά στο μπολ Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη. Χύστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα
Διπλώστε αρχικά το 1/3 από τα ασπράδια αυγών στην ζύμη και στην συνέχεια τα υπόλοιπα ασπράδια.
Αλείψτε ελαφρά και αλευρώστε τις φόρμες Γεμίστε τα ¾ με την ζύμη .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18 έως 20 λεπτά
Espresso Μους σοκολάτας
Υλικά
2 φλιτζάνια παγωμένα κρέμα γάλακτος
4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη espresso
225 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη espresso
225 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Οδηγίες
Ζεστάνετε ¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια βαριά κατσαρόλα
μέχρι να κάψει.
Ανακατέψτε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη σκόνη espresso, και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ μεταλλικο μέχρι να ενωθούν καλά, στη συνέχεια, προσθέστε την ζεστή κρέμα γάλακτος με μια αργή ροή, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καταγραψεί 80 ° C το θερμόμετρο. Ρίξτε την κρέμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μπολ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά. Χτυπάμε την κρέμα στη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια παγώνουμε .
Χτυπάμε το υπόλοιπο 1 ¼ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ με μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί Βάζαντας αρχικά το ¼ της κρέμας γάλακτος στην κρέμα σοκολάτας και σιγά σιγά και την υπόλοιπη κρέμα.
Ανακατέψτε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη σκόνη espresso, και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ μεταλλικο μέχρι να ενωθούν καλά, στη συνέχεια, προσθέστε την ζεστή κρέμα γάλακτος με μια αργή ροή, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καταγραψεί 80 ° C το θερμόμετρο. Ρίξτε την κρέμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μπολ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά. Χτυπάμε την κρέμα στη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια παγώνουμε .
Χτυπάμε το υπόλοιπο 1 ¼ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ με μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί Βάζαντας αρχικά το ¼ της κρέμας γάλακτος στην κρέμα σοκολάτας και σιγά σιγά και την υπόλοιπη κρέμα.
Μασκαρπονε -Mousse συνταγή
Υλικά
Υλικά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
225 γρ τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
225 γρ τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε την κρέμα έως
ότου γίνει σαντιγί .
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα 2/3 φλιτζάνια σαντιγί στο τυρί μασκαρπόνε, μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέστε την υπόλοιπη σαντιγί. . Ανακατεύουμε μέχρι η σαντιγί να ενσωματωθεί πλήρως.
Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει αρκετά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα 2/3 φλιτζάνια σαντιγί στο τυρί μασκαρπόνε, μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέστε την υπόλοιπη σαντιγί. . Ανακατεύουμε μέχρι η σαντιγί να ενσωματωθεί πλήρως.
Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει αρκετά.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του κώνου η με ένα κορνέ γεμίστε τα cupcakes με γέμιση Espresso Μους σοκολάτας Αλείψτε τα με καφέ ή espresso. Με κορνε διακοσμήστε τα από πάνω με την κρέμα –μους τυρί μασκαρπόνε.
Βάλτε σκόνη κακάο πάνω από cupcakes και γαρνίρουμε με τριμμένο σαβουαγιάρ
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .culinaryconcoctionsbypeabody.com
Σχόλια