Είναι Μελομακάρονα με υπέροχη γεύση και γέμιση !Απολαύστε τα!
Υλικά
6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι , ο χυμός
2 πορτοκάλια , το ξύσμα
1 κουταλιά της σούπας μαζί κανέλα και γαρίφαλο
Για τη γέμιση :
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο καρύδι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μαζί γαρύφαλλα και κανέλα
Για το σιρόπι :
2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
2 φλυτζάνια τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλα
½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια για διακόσμηση
Οδηγίες :
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά να ανακατευτούν. Αφήστε το στην άκρη για αργότερα .
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη με το λάδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα . Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα , το κονιάκ , το μπέικιν πάουντερ , τη σόδα , την κανέλα και το γαρύφαλλο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά . Πάρτε το μείγμα έξω από το μπολ και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια μάλλον σφιχτή ζύμη .
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C και ετοιμάστε ένα -δυο ταψιά φούρνου με λαδόκολλα .
Πάρτε κομματάκια ζύμης και δώστε σχήμα σε μικρά – μεσαία μπισκότα . Πιέστε ελαφρά με τον αντίχειρά σας στο κέντρο και βάλτε σε κάθε μπισκότο 1 κουταλιά της γέμισης καρυδιάς / μέλι . Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να έχετε χρησιμοποιήσετε όλη τη ζύμη και τη γέμιση .
Μεταφέρετε τα μελομακάρονα στο ταψί χαλαρά το ένα δίπλα στο άλλο σε μία στρώση.
Βάλτε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρά χρώμα .
Εν τω μεταξύ , βάλτε σε μια βαριά κατσαρόλα όλα τα συστατικά του σιροπιού σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίζει να σιγοβράζει βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρις ότου το σιρόπι είναι ελαφρώς παχύ. Βγάλτε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα βουτήξτε τα μελομακάρονα , λίγα κάθε φορά , μέσα στο χλιαρό σιρόπι για περίπου 1 λεπτό ( όχι περισσότερο) και στη συνέχεια μεταφέρετε σε λαδόκολλα για να στραγγίξει το επιπλέον σιρόπι .
Τοποθετήστε τα σε ευρύχωρα πιάτα και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο των καρυδιών .
Υλικά
6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι , ο χυμός
2 πορτοκάλια , το ξύσμα
1 κουταλιά της σούπας μαζί κανέλα και γαρίφαλο
Για τη γέμιση :
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο καρύδι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μαζί γαρύφαλλα και κανέλα
Για το σιρόπι :
2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
2 φλυτζάνια τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλα
½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια για διακόσμηση
Οδηγίες :
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά να ανακατευτούν. Αφήστε το στην άκρη για αργότερα .
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη με το λάδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα . Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα , το κονιάκ , το μπέικιν πάουντερ , τη σόδα , την κανέλα και το γαρύφαλλο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά . Πάρτε το μείγμα έξω από το μπολ και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια μάλλον σφιχτή ζύμη .
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C και ετοιμάστε ένα -δυο ταψιά φούρνου με λαδόκολλα .
Πάρτε κομματάκια ζύμης και δώστε σχήμα σε μικρά – μεσαία μπισκότα . Πιέστε ελαφρά με τον αντίχειρά σας στο κέντρο και βάλτε σε κάθε μπισκότο 1 κουταλιά της γέμισης καρυδιάς / μέλι . Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να έχετε χρησιμοποιήσετε όλη τη ζύμη και τη γέμιση .
Μεταφέρετε τα μελομακάρονα στο ταψί χαλαρά το ένα δίπλα στο άλλο σε μία στρώση.
Βάλτε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρά χρώμα .
Εν τω μεταξύ , βάλτε σε μια βαριά κατσαρόλα όλα τα συστατικά του σιροπιού σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίζει να σιγοβράζει βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρις ότου το σιρόπι είναι ελαφρώς παχύ. Βγάλτε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα βουτήξτε τα μελομακάρονα , λίγα κάθε φορά , μέσα στο χλιαρό σιρόπι για περίπου 1 λεπτό ( όχι περισσότερο) και στη συνέχεια μεταφέρετε σε λαδόκολλα για να στραγγίξει το επιπλέον σιρόπι .
Τοποθετήστε τα σε ευρύχωρα πιάτα και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο των καρυδιών .
πηγή και φώτο από εδώ amateurcookprofessionaleater.