Πως φτιάχνουμε λουκούμια!


Υλικά
30 ml (2 κ.σ ) ζελατίνη
310 ml (1 κούπα) κρύο νερό
500 ml (2 κούπες) της ζάχαρης
30 ml (2 κ.σ) κορν φλαουρ
30 ml (2 κ.σ ) χυμό λεμονιού ή 2,5 ml ροδόνερο
ζάχαρη άχνη

Οδηγίες 

Τοποθετείστε τη ζελατίνη σε 60 ml  κρύο νερό.

Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και προσθέτουμε 250 ml (1 κούπα ) του νερού. Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την ζελατίνη. Ανακατέψτε  μέχρις ότου η ζελατίνη διαλυθεί.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Αφήστε να  κρυώσει και κόψτε  και σε τετράγωνα. Τυλίξτε κάθε τετράγωνο σε ζάχαρη άχνη.


πηγή και φώτο από εδώ shonaskitchen.co.za


Πηγή και φώτο από εδώ .goodtoknow.co.uk


ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ......
Υλικά
    8 φύλλα ζελατίνης
    500 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
    Λίγες σταγόνες ροδόνερο
    Λίγες σταγόνες ροζ υγρό χρωστικές τροφίμων
    2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
    1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
 

 Οδηγίες
    Ρίξτε 300ml ( ½ ποτήρι ) νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης , σπάζοντας τους στο μισό , εάν είναι απαραίτητο .Αφήστε την ζελατίνη να καθήσει για περίπου 5 λεπτά , στη συνέχεια, τοποθετήστε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη . Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί . Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει , στη συνέχεια  μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε απαλά για 20 λεπτά .
    Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το ροδόνερο και το χρωματισμό των τροφίμων , μέχρι να είναι απαλό ροζ . Βρέξτε το ταψί  με κρύο νερό , στη συνέχεια, ρίχνουμε το ροδόνερο στο μείγμα και απλώνουμε στο ταψί . Αφήστε σε ένα δροσερό μέρος κατά τη διάρκεια της νύχτας .
    Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μαζί σε ένα πιάτο ή του σκάφους .. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι υγραίνοντας την ελπίδα  και κόψτε το ζελέ σε 2.5 - 3 εκατοστά. Βάλτε  όλα κομμένα επιφάνειες στο μίγμα της σκόνης .
Τοποθετείστε σε ένα κουτί από χαρτόνι , με επένδυση από χαρτί ψησίματος , σε ένα μόνο στρώμα , πασπαλισμένη με μια μικρή επιπλέον μίγμα άχνη ζάχαρη . Διατηρείται σε δροσερό , ξηρό μέρος ( αλλά όχι στο ψυγείο ) για έως 1 εβδομάδα ( δεν είναι κατάλληλο για την κατάψυξη ) .

Ιδέα δώρων :
Δοκιμάστε μια συσκευασία με τα λουκούμια σε ένα φλιτζάνι και πιατάκι , τυλιγμένο σε σελοφάν , έτσι ώστε ο παραλήπτης έχει ακόμα ένα δώρο μετά όταν τα γλυκά έχουν φαγωθεί .


Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !