Υλικά
2 αυγά
(εκτός από τον κρόκο του δεύτερου αυγού που τον αλείφετε
πάνω από τα μπισκότα πριν το ψήσιμο)
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φακελάκι αμμωνία
1 φλιτζανι γάλα
1 βανίλια
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Διακόσμηση
Σταγόνες σοκολάτας
ή γαρύφαλλο για τα μάτια
Οδηγίες
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη και το λάδι .
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1 φακελάκι αμμωνία σόδα, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα, στη συνέχεια, 1 βανίλια και λίγο ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλεύρι για να φτιάξουν μια μαλακή ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί μία ώρα σε ζεστό μέρος, στη συνέχεια ζυμώνουμε ξανά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι.Η ζύμη πρέπει να είναι κατάλληλη για άνοιγμα Κόψτε και δώστε σχήμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες . Αλείφουμε με τον κρόκο από το δεύτερο αυγό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμούς Κελσίου) μέχρι να ροδίσουν.
πηγή συνταγής και φώτο από εδώ krokotak.com
Σχόλια