Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
6 ασπράδια
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι γάλα
Για το γλάσο
Λευκή σοκολάτα ή γλάσο
royal ή βανίλια υποβρύχιο
Γαρνιτούρα
Καραμέλα λουλούδια,
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 C
Αλείψτε
με βούτυρο και αλεύρι ένα ταψί.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε
ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε κατά μέρος.
Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ σε
μέτρια ταχύτητα, ξύνοντας το μπολ περιστασιακά, μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδη.
Προσθέστε 1 ασπράδι αυγού κάθε φορά και χτυπήστε καλά πριν ρίξετε και το
επόμενο ασπράδι μέχρι να τα ρίξετε όλα .Προσθέστε τη βανίλια. Μειώστε την ταχύτητα
σε χαμηλά επίπεδα. Προσθέστε το μίγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας
καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να αναμιχθεί.
Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά ή
μέχρι μια οδοντογλυφίδα κοντά στο κέντρο να βγαίνει καθαρή . Αφαιρέστε
προσεκτικά το κέικ από το ταψί Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Κόψτε τις άκρες από κέικ. Κόψτε το κέικ σε 48 κομμάτια.
Συναρμολόγηση
Τοποθετήστε 1 κομμάτι κέικ στο πιρούνι. Ρίξτε από πάνω το
γλάσο και αφήστε να τρέξει και γύρω από τις
πλευρές του κέικ, φροντίζοντας κάθε πλευρά είναι καλυμμένη. Τοποθετήστε επάνω σε
σχάρα Αφήστε το μέχρι να σκληρύνει το γλάσο Γαρνίρετε κάθε petit με καραμέλα λουλούδια
πηγή και φώτο από εδώ .landolakes.com
Σχόλια