Σοκολατάκια με μπισκότα και......….


Υλικά για τα μπισκότα
1 κουταλιά της σούπας κακάο
450 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλιές της σούπας αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
στην μύτη του κουταλιού μαγειρική σόδα
λίγο κανέλα
220 γρ βούτυρο
3 αυγά

Για τη μους:
120 ml νερό
4  κ. σ σιρόπι ή μέλι
320  γρ  ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
4 κουταλιές κρύο νερό
4 ασπράδια αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την Σοκολάτα
300 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
9 κουταλιά της σούπας λάδι


Οδηγίες
1. Μετρείστε το βάρος του κακάου και προσθέστε το αλεύρι, έτσι ώστε το συνολικό βάρος από  το αλεύρι και το κακάο να είναι 450 γραμμάρια. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά, τη ζάχαρη, το αλάτι , το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα.  Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε φέτες και, τέλος, προσθέτουμε τα αυγά, και στη συνέχεια προσεκτικά  ζυμώνετε με τα χέρια σας. Δώστε σχήμα σε μια μπάλα και τοποθετήστε τα σε μια πλαστική σακούλα. Με αυτόν τον τρόπο, βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα

2. Προσθέστε αλεύρι όσο χρειάζεται για να ανοίξετε  τη ζύμη όσο το δυνατόν πιο λεπτή  επειδή τα cookies θα αυξηθούν ακόμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
3. Προθερμαίνετε στους 190 C. Μ ε ένα κουπ-πατ  στρογγυλού σχήματος κόψτε  τα μπισκότα και τοποθετείστε σε φύλλο λαδόκολλας .Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν.

4. Για να δημιουργηθεί αφρός, ανακατεύουμε το νερό , το σιρόπι και τη ζάχαρη, και βάλτε σε δυνατή  φωτιά για να βράσει. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου βάλτε σε κρύο νερό την ζελατίνη. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι να διαλυθούν όλα τα συστατικά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέτουμε την φουσκωμένη  ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη .


5. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανακατέψτε τα ασπράδια και συνεχίστε  να χτυπάτε ελαφρά και προσθέστε σιγά-σιγά το μείγμα με το σιρόπι και ζελατίνη. Τέλος, ανακατώστε στο εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε το μείγμα καλά για να πάρει την πυκνότητα της  σαντιγί.
Με κορνέ βάλτε την σαντιγί στα μπισκότα και αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον δύο ώρες, προκειμένου να στεγνώσουν καλά .

6. Λιώστε την σοκολάτα σε μπαιν μαρι και προσθέστε το λάδι. Ανακατέψτε καλά. και απαλά ρίχνουμε το γλάσο σε καθένα από τα  μπισκότα. Διατηρούνται στο ψυγείο.

πηγή και φώτο από εδώ coolrecepti.blogspot.





Σχόλια

Ο χρήστης Marie είπε…
Μμμμμμ... λαχταριστά! Ευχαριστούμε πολύ! Φιλιά και Καλή Τσικνοπέμπτη!
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Σε ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια! Καλή τσικνοπέμπτη σε σέσνα στην οικογενειά σου και στο blogοπαρεάκι σου επίσης !

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !