Τούρτα Γενεθλίων με σαβαγιάρ, κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας
Υλικά για 8 μερίδες
26 μπισκότα σαβαγιάρ
1 morfat creamy
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας εγώ χρησιμοποίησα kahlua
Για την επικάλυψη
100 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
50 γραμμ. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
Ετοιμάζουμε
πρώτα την κρέμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το
morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και
συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα. Σταματάμε τη
λειτουργία του μίξερ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη
χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το λικέρ. Βρέχουμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το λικέρ. Βρέχουμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού
Ετοιμάζουμε
και την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος
και την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις
φτάσει σε βρασμό τη ρίχνουμε πάνω από τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε μέχρι να
λιώσουν οι σοκολάτες και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε να
κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει και κατόπιν τη διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει και κατόπιν τη διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας.
πηγή και φώτο από εδώ theonewithallthetastes
Σχόλια
Τη συστήνω ανεπίφυλακτα!!!!!
a mug of coffee.
Feel free to visit my page: Kalkulator