Νηστίσιμα τσουρέκια της Αργυρως! !


Φανταστικά νηστίσιμα τσουρέκαι για να κάνουμε την νηστεία απολαύση!

Υλικά συνταγής

Για το προζύμι:
2 κύβοι νωπή μαγιά
ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
4 κουτ. σούπας αλεύρι

Για τη ζύμη:
1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 και 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 λίτρο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1.150 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι

Οδηγίες
Για το προζύμι: Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ με ½ χλιαρό νερό (35ºC). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το χυλό. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει για 20΄.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε λεκάνη, εκτός από το αλεύρι και το προζύμι. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το προζύμι και το αλεύρι. Τα δουλεύουμε με το χέρι. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη, περίπου 1 ώρα με 1 ώρα και 30΄. Έπειτα τα πλάθουμε στο σχήμα που προτιμάμε. Τα αφήνουμε στο ταψί να φουσκώσουν για τουλάχιστον 20΄. Τα ψήνουμε στους 160ºC για 35΄.
Βασικός κανόνας: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!


Πηγή και φώτο από εδώ argiro.gr

 

Σχόλια

Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Νομιζω πως ήρθε η στιγμή να ξεκινησω να κανω τσουρέκια!!!

http://fetoula.blogspot.gr/
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα εφτιαξα μολις τωρα και βγηκαν τελεια.ευχαριστω για τη συνταγη.
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Καλημέρα και σε ευχαριστούμε θερμά για το σχόλιο! Η συνταγη είναι όντως φανταστική και ότι κάνει η Αργυρώ βέβαια! χαιρομαστε ιδιαίτερα που σου πέτυχαν και που σου άρεσαν! Καλή συνέχεια!
Ο χρήστης ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ είπε…
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ Η ΜΙΣΗ;
Ο χρήστης Άσπα είπε…
1κουπα

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !