Είναι τρούφακια τιραμισού! Ας τα φτιάξουμε πολύ πολύ εύκολα!
Υλικά
200 γραμμ. σαβαγιάρ τριμμένα στο μούλτι
300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
(χρησιμοποίησα Philadelphia)
200 γραμμ. κουβερτούρα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
3 κουταλιές λικέρ καφέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Και ακόμα:
2 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο
2 κουταλιές τριμμένη κουβερτούρα
Οδηγίες
Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε διαδοχικά τον καφέ, το λικέρ και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μίγμα.
Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε και το μίγμα του τυριού κουταλιά-κουταλιά.
Μόλις ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι αρκετά σφιχτή, εύπλαστη και να κολλάει ελαφρά στα χέρια μας.
Βάζουμε το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια με διάμετρο 2,5 εκ. περίπου. Κυλάμε ένα-ένα τα μπαλάκια μέσα στο μπολ με το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε διαδοχικά τον καφέ, το λικέρ και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μίγμα.
Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε και το μίγμα του τυριού κουταλιά-κουταλιά.
Μόλις ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι αρκετά σφιχτή, εύπλαστη και να κολλάει ελαφρά στα χέρια μας.
Βάζουμε το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια με διάμετρο 2,5 εκ. περίπου. Κυλάμε ένα-ένα τα μπαλάκια μέσα στο μπολ με το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
πηγή και φώτο από εδώ theonewithallthetastes
Σχόλια