Είναι οι κλασικές μαρέγγες αλλά σε σχέδιο λουλουδιού !
Είνια αφράτες νόστιμες εντυπωσιακές και αποτελειί διαχρονικά ένα κλασικό κέρασμα!
Υλικά
3 μεγάλα ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι του
γλυκού φρέσκο χυμό
λεμονιού, συν 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές ζάχαρη
40 τετράγωνα κομματάκια από ζαχαρωμένες
φλούδες λεμονιού
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε τα
ασπράδια αυγών, το χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι μέχρι το μείγμα μας να
γίνει αφρώδες .. Σιγά-σιγά χτυπήστε τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι δύσκαμπτες αιχμές αρχίζουν να διαμορφώνουν. Ανακατέψτε το ξύσμα
λεμονιού.
Βήμα 2
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα κορνέ με απλή στρογγυλή μύτη. Σχηματίστε 5 πέταλα λουλούδια πάνω σε φύλλα ψησίματος. (Για
κάθε πέταλο, σχεδιάστε έτσι ώστε να
σχηματίζετε ένα δάκρυ. Τοποθετήστε ένα τετράγωνο γλασαρισμένο λεμόνι στο κέντρο του κάθε λουλουδιού.
Βήμα 3
Ψήνουμε μέχρι οι μαρέγκες να είναι τραγανές περίπου 2 έως 2 1/2 ώρες. Τις
αφήνουμε να κρυώσουν.
πηγή και φώτο από εδώ .marthastewart.com
Καλή επιτυχία!
Σχόλια