Είστε σε δίαιτα; Πολύ ωραία, γιατί τώρα μπορείτε να ακολουθήσετε τη δίαιτα της μπύρας. Μετά τη δίαιτα του ανανά, η μπύρα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και μας επιτρέπει να έχουμε δικαίωμα στα σοκολατένια γλυκά χωρίς μεγάλες τύψεις. Ένα αφράτο κέικ, σοκολατένιο, όχι πολύ γλυκό, χωρίς αβγά, χωρίς γάλα, χωρίς βούτυρο, παραμόνο με μισή κούπα λάδι και 2 κούπες μαύρη μπύρα, μπορεί κάλλιστα να χαρίσει στη μέρα μας λίγη αισιοδοξία και να κάνει συντροφιά στο τσάι ή στον καφέ μας. Ιδανικό και για χορτοφάγους!
Μη μπείτε στον κόπο να χρησιμοποιήσετε μίξερ, με το σύρμα σε 3 κινήσεις έχετε έτοιμο το μείγμα. Όσο για εσάς που ζητάτε το κάτι παραπάνω σε θερμίδες, έχουμε την πρόταση έτοιμη. Απλώστε από πάνω μια βελούδινη επικάλυψη σοκολάτας-μπύρας, πλούσια σε γεύση, θερμίδες και απόλαυση...
Κέικ
κακάο με μαύρη μπύρα
υλικά
2 κούπες αλεύρι
1,5 κούπα κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα λάδι (έβαλα σπορέλαιιο)
2 κούπες μαύρη μπύρα
Για την επικάλυψη
υλικά
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα βούτυρο μαλακό
1/2 κούπα μαύρη μπύρα
1/2 κούπα κακάο
60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
2 κουταλιές γάλα
υλικά
2 κούπες αλεύρι
1,5 κούπα κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα λάδι (έβαλα σπορέλαιιο)
2 κούπες μαύρη μπύρα
Για την επικάλυψη
υλικά
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα βούτυρο μαλακό
1/2 κούπα μαύρη μπύρα
1/2 κούπα κακάο
60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
2 κουταλιές γάλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κοσκινίζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το λάδι και τη μπύρα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Κοσκινίζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το λάδι και τη μπύρα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ψήνουμε για μία ώρα ή και λίγο λιγότερο. Δεν ξεχνάμε η
φόρμα μας να είναι είτε "ντυμένη" με αντικολλητικό χαρτί, είτε να την
έχουμε αλείψει με λάδι και μπόλικο κακάο, ώστε να μην κολλήσει. Αφήνουμε να
κρυώσει για λίγο και μεταφέρουμε το κέικ σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Φτιάχνουμε την επικάλυψη: Στο πολυμίξερ βάζουμε όλα
τα υλικά μαζί εκτός από το γάλα.
Ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα και έχουμε αυτό το
υπέροχο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε μία μία τις κουταλιές το γάλα ανακατεύοντας
κάθε φορά.
Όταν το κέικ έχει κρυώσε τελείως βάζουμε την
επικάλυψη. Στολίζουμε, αν θέλουμε, με καραμελάκια άσπρα ή πολύχρωμα.
πηγή και φώτο από εδώ tastemixer2.
Σχόλια
Απο τις ποιο Άψογές συνταγές κεικ, οπως η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
Ειχα δοκιμασει τα Κέικ σοκολάτας που μου αρεσε εξισου καλα..
καλό Σ/Κ