Εκλέρ βανίλιας με κρέμα Ζαχαροπλαστικής βήμα-βήμα!


Είναι τα Εκλέρ! Είναι μοναδικά νόστιμα,απίστευτα  
αφράτα λιώνουν στο στόμα,είναι λίγο χρονοβόρα αλλά ή γεύση τους
θα σας αποζημιώσει και φυσικά θα σας απογειώσει.Ας δούμε 
λοιπόν πως φτιάχνονται....



Υλικά για τα Σου
120g αλεύρι κέικ
100 ml πλήρες γάλα
100 ml νερό
ζάχαρη άχνη 10g
1 πρέζα αλάτι
80g ανάλατο βούτυρο
4 μεγάλα αυγά

Υλικά για το μπισκότο
100g ανάλατο βούτυρο, πολύ κρύο
125g  αλεύρι μαλακό
 125g ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για την κρέμα Ζαχαροπλαστικής
1 κλωνάρι βανίλια
400 ml πλήρους περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα
4 κρόκοι αυγών
80 άχνη ζάχαρη
30g κορν φλαουρ
25g ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
1. Κόψτε το παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομμάτια, και στη συνέχεια αναμείξτε μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια καλά.
2. Ζυμώνετε  το μείγμα μαζί σε μια μπάλα με το χέρι και το βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα.
 3.  Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C αμέσως μετά ξεκινάμε να φτιάξουμε τα σουδάκια  Βάλτε να λιώσει το βούτυρο με το γάλα σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.

4. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μονομιάς και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα γρήγορα μέχρι η ζύμη να μαζεύεται σε μια μπάλα
5. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα αυγά με ένα ξύλινο κουτάλι, ένα κάθε φορά, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και γυαλιστερή.
 6. Γεμίστε ένα μεγάλο κορνέ με στρογγυλή μύτη περίπου πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αφήσει απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
7. Μόλις γίνει αυτό, βγάλτε την ζύμη  μπισκότου έξω από το ψυγείο και ζυμώστε ελαφρά για να μαλακώσει, στη συνέχεια, τοποθετήστε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή πλαστικό περιτύλιγμα και ανοίξτε την ζύμη σε περίπου 1-2mm πάχος. Κόβουμε σε τετράγωνα περίπου 4 εκατοστά x 12cm, για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτει πλήρως τις εκλέρ και ότι κρέμεται από τις πλευρές.

8. Τοποθετήστε κάθε ορθογώνιο του «μπισκότο» πάνω από κάθε εκλέρ, στη συνέχεια ψήνουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφήστε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη περίπου 3 χιλιοστά (η λαβή μια ξύλινης κουτάλας είναι καλή για αυτό) και αφήστε το να ψηθεί  για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να είναι ροδισμένα από πάνω και πλήρως φουσκωμένα. Αφήστε να κρυώσουν  πριν τα γεμίσετε.


 ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:

1. Ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη, στη συνέχεια, προσθέστε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα γίνεται απαλό κίτρινο και συμπυκνωμένο.
 2. Βάλτε  και ξύστε τη βανίλια στο γάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
 3. ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα κρόκου αυγού σιγά-σιγά ενώ δεν σταματάμε να ανακατεύουμε συνεχώς..
 4. Βάλτε πάλι πίσω στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
5. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, έτσι ώστε δεν είναι πλέον σε σημείο βρασμού, τότε ρίχνουμε ελαφρά το βούτυρο μέχρι το μίγμα να είναι λείο και γυαλιστερό.
 6. Τοποθετείστε  το μίγμα σε ένα άλλο  μπολ και  καλύψτε  με πλαστική μεμβράνη  μέχρι να έτοιμη προς χρήση. Μόλις είστε έτοιμοι να γεμίσετε τα εκλέρ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια αναμείξτε προσεκτικά μαζί την κρέμα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής με μια σπάτουλα.
 7. Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα στη συνέχεια γεμίστε κάθε εκλέρ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε τρία σημεία και ρίξτε ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε!
Τώρα μπορείτε πραγματικά να αποθηκεύσετε τα κενά εκλεράκια μέχρι και μια εβδομάδα σε ένα αεροστεγές δοχείο, και να γεμίσετε πριν να τα σερβίρετε.
Γεμισμένα διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 μέρες μετά πανιάζει η ζύμη ,απορροφά την υγρασία της κρέμας και δεν είναι πλέον τραγανά και λαχταριστά!


Φανταστικές συνταγές, άψογες φωτογραφίες , άκρως επαγγελματική εκτέλεση και οδηγίες από την κυρία του site  www.insanitytheory.net. Επισκεφτείτε την σελίδα για πολλές ακόμα συνταγές!



Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !