Είναι cupcakes! Είναι σοκολατένια! Είναι γεμισμένα με φράουλες!
Είναι καλοκαιρινά ! Είναι γρήγορη συνταγή και με λίγα υλικά!
Είναι χωρίς αυγά και βούτυρο ! Είναι συνταγή χωρίς μίξερ !
Είναι ότι χρειαζόμαστε!
Υλικά (για τα cupcakes):
2 φλιτζάνια αλεύρι
11/2 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
2 κ.σ μπέικιν πάουντερ,
1 κ.σ μαγειρική σόδα,
11/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας.
Ακόμα
φράουλες
ganache (δειτε παρακάτω)
μερέντα
Οδηγίες
Για να κάνετε αυτά τα νόστιμα cupcakes ξεκινήστε από την ανάμιξη των τριών συστατικών (σκόνη κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ), έως ότου αναδευτεί το μείγμα καλά. Στην συνέχεια ανακατέψτε τη ζάχαρη και τη βανίλια, και προσθέστε τα στο μείγμα κακάου . ανακατέψτε και το νερό Τοποθετήστε είκοσι θήκες για cupcake σε φόρμες για cupcake και γεμίζουμε μεχρι την μέση με το μείγμα. Ψήστε σε 175 C για περίπου 20 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε απο την μέση του cupcake το κομμάτι στο οποίο θα τοποθετήσουμε τις φράουλες αλλά δεν το πετάμε . Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, Τοποθετούμε τις φράουλες μέσα στα κεκάκια και καλύπτουμε απο πάνω με το κομμάτι που πρίν αφαιρέσαμε Αν θέλουμε αλείφπυμε από πάνω με λίγο μερέντα και διακοσμούμε με βασιλικό ή διακοσμούμε με την ganache.
Για την ganache
11/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας,
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
1 κ.γ εκχυλίσματος βανίλιας.
Τεμαχίστε τη σοκολάτα .Στη συνέχεια, βάλτε την κρέμα να ζεσταθεί την κρέμα Περάστε την κρέμα από σουρωτήρι και ρίξτε την όλη μέσα σοκολάτα. Αφήστε την ganache να καθίσει για ένα λεπτό και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να δένει καλά. Δροσίστε την ganache στο ψυγείο για πέντε ώρες και στη συνέχεια μπορείτε να χτυπήσετε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο. Διακοσμείστε τα cupcakes και σερβίρετε.
Φώτο από εδώ .pinterest.com
Καλή επιτυχία!
2 φλιτζάνια αλεύρι
11/2 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
2 κ.σ μπέικιν πάουντερ,
1 κ.σ μαγειρική σόδα,
11/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας.
Ακόμα
φράουλες
ganache (δειτε παρακάτω)
μερέντα
Οδηγίες
Για να κάνετε αυτά τα νόστιμα cupcakes ξεκινήστε από την ανάμιξη των τριών συστατικών (σκόνη κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ), έως ότου αναδευτεί το μείγμα καλά. Στην συνέχεια ανακατέψτε τη ζάχαρη και τη βανίλια, και προσθέστε τα στο μείγμα κακάου . ανακατέψτε και το νερό Τοποθετήστε είκοσι θήκες για cupcake σε φόρμες για cupcake και γεμίζουμε μεχρι την μέση με το μείγμα. Ψήστε σε 175 C για περίπου 20 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε απο την μέση του cupcake το κομμάτι στο οποίο θα τοποθετήσουμε τις φράουλες αλλά δεν το πετάμε . Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, Τοποθετούμε τις φράουλες μέσα στα κεκάκια και καλύπτουμε απο πάνω με το κομμάτι που πρίν αφαιρέσαμε Αν θέλουμε αλείφπυμε από πάνω με λίγο μερέντα και διακοσμούμε με βασιλικό ή διακοσμούμε με την ganache.
Για την ganache
11/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας,
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
1 κ.γ εκχυλίσματος βανίλιας.
Τεμαχίστε τη σοκολάτα .Στη συνέχεια, βάλτε την κρέμα να ζεσταθεί την κρέμα Περάστε την κρέμα από σουρωτήρι και ρίξτε την όλη μέσα σοκολάτα. Αφήστε την ganache να καθίσει για ένα λεπτό και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να δένει καλά. Δροσίστε την ganache στο ψυγείο για πέντε ώρες και στη συνέχεια μπορείτε να χτυπήσετε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο. Διακοσμείστε τα cupcakes και σερβίρετε.
Φώτο από εδώ .pinterest.com
Καλή επιτυχία!
Σχόλια