Πως να κάνουμε φραουλόγλυκο με ζελέ και γιαούρτι!


Μια απολαυστική πρόταση με πλούσια  κρέμα  γιαουρτιού και ζαχαρούχο γάλακτος μπερδεμένο ευχάριστα με ευωδιά φράουλας!


Υλικά: (για 12 μερίδες)
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
400 γρ. μεγάλου μεγέθους φράουλες, ώριμες αλλά σφικτές, καθαρισμένες, πλυμένες και ολόκληρες

Για την κρέμα
2 φλιτζάνια έτοιμος συσκευασμένος χυμός φράουλας (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας
1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα


Για το ζελέ
2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλα

Οδηγίες
Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το χυμό φράουλας.
Ετοιμάζω το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας αντί για νερό που αναγράφουν οι οδηγίες το ζεστό χυμό φράουλας (χρησιμοποιώ όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο και αφήνω κατά μέρος όσο χυμό περισσέψει). Αφήνω το ζελέ να κρυώσει.

Χτυπάω με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και, όταν αφρατέψει αρκετά προσθέτω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζω να χτυπάω καλά για λίγο ακόμα. Προσθέτω στο παραπάνω μείγμα το κρυωμένο ζελέ φράουλας που έχω ετοιμάσει. Χτυπάω για άλλο 1 λεπτό.

Για τη βάση και τη συναρμολόγηση: Βάζω σε ένα μπολ το χυμό φράουλας που έχει περισσέψει από την κρέμα και βυθίζω εκεί ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο.

Στρώνω τα μπισκότα σε ένα μέτριο ορθογώνιο και κατά προτίμηση πυρίμαχο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του.
Πάνω από τα μπισκότα απλώνω την κρέμα και σχεδόν βυθίζω εκεί τις ολόκληρες φράουλες –πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βυθισμένες.
Σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.

 Για το ζελέ: Ετοιμάζω τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνω τα ζελέ να κρυώσουν και να σφίξουν λιγάκι, 
αλλά να παραμείνουν παχύρρευστα.
 Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αδειάζω 
τα ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού.
Το ξανασκεπάζω και το ξαναβάζω στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, 
μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Σερβίρω το γλυκό κρύο, κομμένο σε κομμάτια.


Η συνταγή η φωτογραφία και η εκτέλεση της συνταγής είναι της K.Ντίνας Νικολάου
πηγή dinanikolaou.gr



Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
όταν λες κεσεδάκια γιαουρτιού των πόσων γραμμαρίων? ακούγεται ωραίο δροσερό γλυκό... θα το δοκιμάσω απο βδομάδας για την γιορτή του γιου μου...
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Καληπέρα! Τα κλασικά κεσεδάκια των 200 γρ. Η συνταγή θέλει 2 αρα 2 *200 = 400 γρ γιαουρτι στο σύνολο!
Καλη Επιτυχία!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η φυτικη κρεμα στην καταψυξη πριν τη χτυπησουμε δηλ? Κ γιατί λετε οτι την κατεβαζουμε απο τη φωτια? Με το μιξερ δεν την χτυπάμε κ προσθέτουμε το γιαουρτι κ το ζαχαρουχο ή τη ζεσταίνουμε κιόλας μετά?
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Καλημέρα! Η φυτική κρέμα από το ψυγε'ιο παγωμένη-δηλ να μην έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. οχι δεν την ζεσταινουμε-η συνταγή διορθώθηκε!
Σας ευχαριστούμε θερμά για το σχόλιο και την επισήμανση!

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !